Sıfırdan karınca hobisi

Thebatu

Yumurta
Üye
Sıfırdan karınca hobisini başlayacağım hangi cins veya hangi malzemeleri almam gerekir

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Test tüpü, pamuk, (türe göre besin değişiklik gösterir) canlı yem, tohum ve asetat kağıdı kendin bulursan iyi olur.

Hybess

Yumurta
Üye
Başlangıç cinsi olarak messoru tavsiye ederim çünkü canlı yem sıkıntısı yok oldukça kolay bir cins muhabbet kuşu yemi ile bakabiliyorsunuz. Hobiyi biraz öğrendiğinizde daha zor türlere geçebilirsiniz.
Eylülde büyük uçuşlar olacak bulamamanız biraz zor.
Ayrıca Tetramorium da bakabilirsiniz çoğu besini rahatlıkla kabul ederler.Işıktan çok fazla etkilenmezler.
Hobiye başlamadan önce karınca çiftliğim rehber videolarını izlerseniz kafanızda çok soru işareti kalmaycaktır.

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Başlangıç cinsi olarak messoru tavsiye ederim çünkü canlı yem sıkıntısı yok oldukça kolay bir cins muhabbet kuşu yemi ile bakabiliyorsunuz. Hobiyi biraz öğrendiğinizde daha zor türlere geçebilirsiniz.
Eylülde büyük uçuşlar olacak bulamamanız biraz zor.
Ayrıca Tetramorium da bakabilirsiniz çoğu besini rahatlıkla kabul ederler.Işıktan çok fazla etkilenmezler.
Hobiye başlamadan önce karınca çiftliğim rehber videolarını izlerseniz kafanızda çok soru işareti kalmaycaktır.
Sadece kuş yemiyle olmaz proteinde vermeniz gerekir.

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Sadece kuş yemiylede olur diye biliyorum, ama koloniniz yavaş gelişebilir.
Şekerli su olmadan gelişebilit koloniniz çünkü hasatçı türler enerji ihtiyacının çoğunu tohumlardan karşılar protein olmazsa olmaz

Hybess

Yumurta
Üye
Protein olmazsa olmaz diye olay yok. Eğer hızlı gelişsin istiyorsanız protein verirsiniz daha da hızlı gelişsin istiyorsanız daha çok protein verirsiniz döngü böyle aslında.Messorlar ise sadece kuş yemiyle yavaş bi şekilde sağlıklı gelişebilirler.Üsteki mesajımda bunu söylüyorum ha protein verirsen tabiki daha iyi gelişirler.

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Protein olmazsa olmaz diye olay yok. Eğer hızlı gelişsin istiyorsanız protein verirsiniz daha da hızlı gelişsin istiyorsanız daha çok protein verirsiniz döngü böyle aslında.Messorlar ise sadece kuş yemiyle yavaş bi şekilde sağlıklı gelişebilirler.Üsteki mesajımda bunu söylüyorum ha protein verirsen tabiki daha iyi gelişirler.
Protein sadece canlı yem anlamına gelmez. Koloninin yaşaması için protein almaları zorunlu. Hasatçı cinsler ihtiyaç duydukları protein,şeker ve diğer besinleri tohumdan alıyorlar.

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Arkadaşında dediği gibi tohumdan alırlar besini ama nekadar çeşitli olursa o kadar iyi olur örnek her gün hamburger yersen olmaz demi.😉

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Test tüpü pamuk başka hiç bir şeye ihtiyacınız yok isterseniz canlı yem de edinebilirsiniz başlangıç cinsi olarak tavsiyem solenopsis veya pheidole

Her iki cinside başlangıç olarak tavsiye etmemelisiniz solenopsis (fugax) aşırı küçükeler iyi kaçarlar bunun dışında kaçış uzmanı olan pheidole yi kesinlikle tavsiye etmiyorum bariyerin üzerinden yürüdüklerini ve kaçtıklarını kendi gözlerim ile gördüm

Tavsiyem messordur çünkü

Titizdir tüpü kolay kolay değiştirmenize gerek kalmaz

İyi tırmanamaz bariyerden kaçamazlar

Hızlı ürerler ve izlemesi karınca ekmeği yapımı tohumları parçalaması vs eğlencelidir

İşçileriniz çıktıktan sonra hafif kalabalıklaşmaya başladıktan sonra kolay ve hızlı hızlı transfer olurlar

İşte buyüzden messorlar başlangıç için ilk sırada olmalıdır 👍🏻

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Her iki cinside başlangıç olarak tavsiye etmemelisiniz solenopsis (fugax) aşırı küçükeler iyi kaçarlar bunun dışında kaçış uzmanı olan pheidole yi kesinlikle tavsiye etmiyorum bariyerin üzerinden yürüdüklerini ve kaçtıklarını kendi gözlerim ile gördüm

Tavsiyem messordur çünkü

Titizdir tüpü kolay kolay değiştirmenize gerek kalmaz

İyi tırmanamaz bariyerden kaçamazlar

Hızlı ürerler ve izlemesi karınca ekmeği yapımı tohumları parçalaması vs eğlencelidir

İşçileriniz çıktıktan sonra hafif kalabalıklaşmaya başladıktan sonra kolay ve hızlı hızlı transfer olurlar

İşte buyüzden messorlar başlangıç için ilk sırada olmalıdır 👍🏻
Messorlar iyi avcılar olmalarına ramen bana çok hantal geliyor hala alışamadım.

Kaçma sorununu engellerseniz her iki türünde oldukça zevk vereceğini düşünüyorum.

non-claustral türlerinin (bazıları dışında) sadece başlangıç seviyesinden biraz üst seviyede olduğunu düşünüyorum (cata,ponera vb)
Yada çok sıcak iklimleri seven bir karınca türü için ısıtıcı ped,ampul vb kullanmelisiniz ve bazı türler hassas olduğu için sıcaklığı sabit tutmak önemldir bu yüzdende zorluk seviyesi başlangıcın üstüne çıkabilir

Bence bunlar dışında zorluğu arttıran herhangi bir etken yok outworldun üzerine havanaldırmalı kapak yaparsınız olur biter benimde bir kere nodus kraliçem bariyerin üzerenden zıplamıştı evde onu aramıştım 😓

Arkadaş zaten tavsiye istemiş başlangıç türi için bende bana izlemesi zevk veren ve sevdiğim türleri yazdım,messor zaten başlangıç türü olarak bilinir. ama en başta dediğim gibi bana çok hantal geliyor veya gözüm formicalara alıştım bilmiyorum😂

AsEtAxT

Pupa
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Messor başlangıç cinsi demiş bağzı arkadaşlar. Ama ekleme yapayım stresli bir cinstir. Hobiye yeni başlayanların ilk kraliçe bulduklarında sürekli merak edip kraliçeye bakma istekleri oluyor e messorda stresli cins haliyle bağzı sorunlar oluşabiliyor eğer canlı yem besleme imkanınız varsa daha stressiz cinsler size uygun olur. Ama o ilk kraliçenin heyecanını yenip haftada 1 veya 2 haftada 1 bakarsan gayet güzel gelişir bir sıkıntı çıkmaz.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Messorlar iyi avcılar olmalarına ramen bana çok hantal geliyor hala alışamadım.

Kaçma sorununu engellerseniz her iki türünde oldukça zevk vereceğini düşünüyorum.

non-claustral türlerinin (bazıları dışında) sadece başlangıç seviyesinden biraz üst seviyede olduğunu düşünüyorum (cata,ponera vb)
Yada çok sıcak iklimleri seven bir karınca türü için ısıtıcı ped,ampul vb kullanmelisiniz ve bazı türler hassas olduğu için sıcaklığı sabit tutmak önemldir bu yüzdende zorluk seviyesi başlangıcın üstüne çıkabilir

Bence bunlar dışında zorluğu arttıran herhangi bir etken yok outworldun üzerine havanaldırmalı kapak yaparsınız olur biter benimde bir kere nodus kraliçem bariyerin üzerenden zıplamıştı evde onu aramıştım 😓

Arkadaş zaten tavsiye istemiş başlangıç türi için bende bana izlemesi zevk veren ve sevdiğim türleri yazdım,messor zaten başlangıç türü olarak bilinir. ama en başta dediğim gibi bana çok hantal geliyor veya gözüm formicalara alıştım bilmiyorum😂
Ponera için başlangıç seviyesinin biraz üstünde demek biraz saçma geldi bana. Ülkemizdeki tek türü için konuşacağım(ponera coarctata)Koloni çok zor gelişiyor. Kraliçeden Yumurta almak o kadar kolay değil ki Kraliçe daha yuva aşamasında iken birden ölüyor. Tüp kurulumu vs. Diger cins ve türlerden farklı. İşçi sayısı oldukça az olan bir tür. Bakılması cataglyphis gibi karıncalardan bile üst seviye bir tür. Neredeyse her gün beslemeniz lazım doymuyorlar çünkü. Canlı yem dışında yem kabul etmiyorlar ve oldukça küçük boyutlarda(1-2mm) Canlı yemlere ihtiyacınız var. Nem seviyesini cok iyi ayarlamaniz lazım ve hata kabul edilecek bir şey değildir, koloninizden olabilirsiniz. Yani bu türe sadece gerçekten deneyimli hobiciler bakabilirler yoksa kraliçe veya koloni ellerinde patlar

Son düzenleme:

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Asetat veya kırmızı cilt kapağı sorarsan yardımcı olurlar

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik