Test tüpü pamuk başka hiç bir şeye ihtiyacınız yok isterseniz canlı yem de edinebilirsiniz başlangıç cinsi olarak tavsiyem solenopsis veya pheidoleSıfırdan karınca hobisini başlayacağım hangi cins veya hangi malzemeleri almam gerekir
Sadece kuş yemiyle olmaz proteinde vermeniz gerekir.Başlangıç cinsi olarak messoru tavsiye ederim çünkü canlı yem sıkıntısı yok oldukça kolay bir cins muhabbet kuşu yemi ile bakabiliyorsunuz. Hobiyi biraz öğrendiğinizde daha zor türlere geçebilirsiniz.
Eylülde büyük uçuşlar olacak bulamamanız biraz zor.
Ayrıca Tetramorium da bakabilirsiniz çoğu besini rahatlıkla kabul ederler.Işıktan çok fazla etkilenmezler.
Hobiye başlamadan önce karınca çiftliğim rehber videolarını izlerseniz kafanızda çok soru işareti kalmaycaktır.
Sadece kuş yemiylede olur diye biliyorum, ama koloniniz yavaş gelişebilir.Sadece kuş yemiyle olmaz proteinde vermeniz gerekir.
Şekerli su olmadan gelişebilit koloniniz çünkü hasatçı türler enerji ihtiyacının çoğunu tohumlardan karşılar protein olmazsa olmazSadece kuş yemiylede olur diye biliyorum, ama koloniniz yavaş gelişebilir.
he şu kulanılan kırmızı kağıtın ismi bumuTest tüpü, pamuk, (türe göre besin değişiklik gösterir) canlı yem, tohum ve asetat kağıdı kendin bulursan iyi olur.
Evet çoğu kırtasiyede bulunur.he şu kulanılan kırmızı kağıtın ismi bumu
Protein sadece canlı yem anlamına gelmez. Koloninin yaşaması için protein almaları zorunlu. Hasatçı cinsler ihtiyaç duydukları protein,şeker ve diğer besinleri tohumdan alıyorlar.Protein olmazsa olmaz diye olay yok. Eğer hızlı gelişsin istiyorsanız protein verirsiniz daha da hızlı gelişsin istiyorsanız daha çok protein verirsiniz döngü böyle aslında.Messorlar ise sadece kuş yemiyle yavaş bi şekilde sağlıklı gelişebilirler.Üsteki mesajımda bunu söylüyorum ha protein verirsen tabiki daha iyi gelişirler.
Test tüpü pamuk başka hiç bir şeye ihtiyacınız yok isterseniz canlı yem de edinebilirsiniz başlangıç cinsi olarak tavsiyem solenopsis veya pheidole
Messorlar iyi avcılar olmalarına ramen bana çok hantal geliyor hala alışamadım.Her iki cinside başlangıç olarak tavsiye etmemelisiniz solenopsis (fugax) aşırı küçükeler iyi kaçarlar bunun dışında kaçış uzmanı olan pheidole yi kesinlikle tavsiye etmiyorum bariyerin üzerinden yürüdüklerini ve kaçtıklarını kendi gözlerim ile gördüm
Tavsiyem messordur çünkü
Titizdir tüpü kolay kolay değiştirmenize gerek kalmaz
İyi tırmanamaz bariyerden kaçamazlar
Hızlı ürerler ve izlemesi karınca ekmeği yapımı tohumları parçalaması vs eğlencelidir
İşçileriniz çıktıktan sonra hafif kalabalıklaşmaya başladıktan sonra kolay ve hızlı hızlı transfer olurlar
İşte buyüzden messorlar başlangıç için ilk sırada olmalıdır 👍🏻
Ponera için başlangıç seviyesinin biraz üstünde demek biraz saçma geldi bana. Ülkemizdeki tek türü için konuşacağım(ponera coarctata)Koloni çok zor gelişiyor. Kraliçeden Yumurta almak o kadar kolay değil ki Kraliçe daha yuva aşamasında iken birden ölüyor. Tüp kurulumu vs. Diger cins ve türlerden farklı. İşçi sayısı oldukça az olan bir tür. Bakılması cataglyphis gibi karıncalardan bile üst seviye bir tür. Neredeyse her gün beslemeniz lazım doymuyorlar çünkü. Canlı yem dışında yem kabul etmiyorlar ve oldukça küçük boyutlarda(1-2mm) Canlı yemlere ihtiyacınız var. Nem seviyesini cok iyi ayarlamaniz lazım ve hata kabul edilecek bir şey değildir, koloninizden olabilirsiniz. Yani bu türe sadece gerçekten deneyimli hobiciler bakabilirler yoksa kraliçe veya koloni ellerinde patlarMessorlar iyi avcılar olmalarına ramen bana çok hantal geliyor hala alışamadım.
Kaçma sorununu engellerseniz her iki türünde oldukça zevk vereceğini düşünüyorum.
non-claustral türlerinin (bazıları dışında) sadece başlangıç seviyesinden biraz üst seviyede olduğunu düşünüyorum (cata,ponera vb)
Yada çok sıcak iklimleri seven bir karınca türü için ısıtıcı ped,ampul vb kullanmelisiniz ve bazı türler hassas olduğu için sıcaklığı sabit tutmak önemldir bu yüzdende zorluk seviyesi başlangıcın üstüne çıkabilir
Bence bunlar dışında zorluğu arttıran herhangi bir etken yok outworldun üzerine havanaldırmalı kapak yaparsınız olur biter benimde bir kere nodus kraliçem bariyerin üzerenden zıplamıştı evde onu aramıştım 😓
Arkadaş zaten tavsiye istemiş başlangıç türi için bende bana izlemesi zevk veren ve sevdiğim türleri yazdım,messor zaten başlangıç türü olarak bilinir. ama en başta dediğim gibi bana çok hantal geliyor veya gözüm formicalara alıştım bilmiyorum😂
Tetramorium başlangıç için uygundur, malzemeler için de genel görüş bir test tüpü, su, pamuk ve canlı yem gerekir.Sıfırdan karınca hobisini başlayacağım hangi cins veya hangi malzemeleri almam gerekir
ismini bilemediğim için alamamıştım biliyor musun çok teşekkürlerEvet çoğu kırtasiyede bulunur.