sıcaklık ölçümü ve ısıtıcı pet hakkında

dharma

Larva
Üye
merhabalar. ankarada yaşıyorum ve tüpte bakımını sürdürdüğüm bir sanctus kraliçem ve larvaları var. malum havalar gittikçe soğuyor, ve hobiyi ilerletmek istiyorum(yeni cinsler). kraliçeyi evde olabildiğince sıcak bir yerde muhafaza etmeye çalışıyorum fakat hayvanın daha rahat etmesi için termostat ayarlı bir pet almaya karar verdim.yaşam alanları 21-24 derece arası olmalı diye biliyorum fakat Aklıma takılan sorular var. tüpü tamamen petin üstüne mi koymalıyım. Petin üstüne koyunca malum tüp ısınacak ve içi oda sıcaklığından daha yüksek olacak ve bu aşırı neme sebep olmaz mı? termostatı kaç dereceye ayarlamalıyım tecrübesi olanlar var ise yardımcı olursa çok memnun olurum iyi forumlar diliyorum.
(ekstra soru :kraliçem şekerli suya bayılıyor, fakat protein olarak verdiklerimin çoğunı tüketmiyor, canlı yem böcek haricinde sanctus kraliçelerinize ne gibi besinler veriyorsunuz? teşekkürler)

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
26-28 Derece camponotus için genelde optimum sıcaklıktır. Tüpün tamamını pedin üstüne koyarsanız içerideki nem seviyesi çok artar ve kraliçe yumurtlamayı kesecektir. İnkübatör tarzı bir şey yaparak karıncaların bulunduğu ortamın sıcaklığını değiştirin. Eğer yapamazsanız ped ile karıncalar arasında en azından bir havlu olmalı.

tRushElites

Yumurta
Üye
Aynı şekilde sanctus kolonim var ve ben de ısıtıcı ped kullanıyorum. Isıtıcı ped ve kolonim arasında ufak bi karton var ve 30.8° ayarlı bir şekilde ısıtıyorum. Tüp içi de ortalama 29 ila 28 derece arasında değişiyor. Larvaların büyüme hızları çok iyi şu an.