Sıcaklık için PC kasası

YasinK

Yumurta
Üye
Selam arkadaşlar tam olarak 1 hafta önce bulduğum Messor cinsi karıncam yumurtlamamış. Bunun nedenini derece kısmına bağlıyorum. Geceleri soğuk olan bir odam var 20 18 derece aralığına düşüyor gündüzleri 28 30 derecelerde. Ama yine de az geldiğini düşünerek tüpü pamuğa, pamuğu da bir kutuya koyarak PC kasasın üstüne koydum. Ortalama şu an kutunun altından içeri 35 ile 36 derece bir sıcaklık gidiyor iyi midir ?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Aquila

Pupa
Üye
Sonbaharda uçan kraliçeler genelde yumurtlamama eğilimindedir. Kış uykusuna yatırmanızı tavsiye ederim. Uykudan uyandırdığınız zaman yumurtlamaya başlar.

Son düzenleme:

YasinK

Yumurta
Üye
kış uykusuna yatırmadan yumurtlamasını istiyorum o yüzden sordum iyi midir sıcaklık değeri ?

Aymet

Larva
Üye
Selam arkadaşlar tam olarak 1 hafta önce bulduğum Messor cinsi karıncam yumurtlamamış. Bunun nedenini derece kısmına bağlıyorum. Geceleri soğuk olan bir odam var 20 18 derece aralığına düşüyor gündüzleri 28 30 derecelerde. Ama yine de az geldiğini düşünerek tüpü pamuğa, pamuğu da bir kutuya koyarak PC kasasın üstüne koydum. Ortalama şu an kutunun altından içeri 35 ile 36 derece bir sıcaklık gidiyor iyi midir ?
Hocam hayvanları doğal haline bırakmanız daha iyi olur yani ek bir sıcaklık kaynağına gerek yok zamanı gelince havalar soğuyacak ve onlar da kış uykusuna yatacaktir. Kasımın başı veya ortası kış uykusu için uygundur. Kış uykusu içinde buzdolabına koyabilirsiniz. Ancak dikkat edin buzdolabının sıcaklığının 5-15 derece arası olması gerekir.