Sıcak silikon zararlı mı?

Mustafa_123

Pupa
Üye
Hayır kullanılabilir ama yiyip içtikleri şeylere temas etmesi risklidir karıncalar temas ederse sorun olmaz

Mustafa_123

Pupa
Üye
Hocam yiyip içtikleri şeylere temas etmesi derken kuruduktan sonra sorun olurmu yani kuru silikondan yiyeceğe kimyasal mı geçiyor analamadım
Mesela kendimden örnek vereyim ben tüp almak yerine şırınga kullanacak idim suyun kaçtığı deliği kapatmak için araştırma yaptım ve suya az da olsa geçip zehirleme ihtimali olduğunu okudum ama dış temas yani karıncalar üstünde yürür ise bir şey bulaşmaz

omerasafoztrk5334

Larva
Üye
Mesela kendimden örnek vereyim ben tüp almak yerine şırınga kullanacak idim suyun kaçtığı deliği kapatmak için araştırma yaptım ve suya az da olsa geçip zehirleme ihtimali olduğunu okudum ama dış temas yani karıncalar üstünde yürür ise bir şey bulaşmaz
Hocam peki akvaryum silikonunda böylebir ihtimal var mı?

emre9293

Majör
Üye
Sıcak silikon karıncalara zararlı mı?
Sıcak silikonun ham maddesi olan polimerler, tamamen zararsız olmayabiliyor. Kuruma sürecinde silikonun içindeki bazı kimyasallar ve uçucu organik bileşikler (VOC'ler) havaya karışıyor. Bunlar, özellikle küçük canlılar için toksik olabiliyor. Karıncalar da bu maddeleri soluduklarında veya üzerlerine bulaştığında zehirlenme yaşayabiliyorlar.
Tavsiyem, SİSTA'nın akvaryum silikonunu kullanmanız risk almaya değmez.

Mustafa_123

Pupa
Üye
Sıcak silikonun ham maddesi olan polimerler, tamamen zararsız olmayabiliyor. Kuruma sürecinde silikonun içindeki bazı kimyasallar ve uçucu organik bileşikler (VOC'ler) havaya karışıyor. Bunlar, özellikle küçük canlılar için toksik olabiliyor. Karıncalar da bu maddeleri soluduklarında veya üzerlerine bulaştığında zehirlenme yaşayabiliyorlar.
Ben karınca çiftliği kanalında izlemiştim zararsız dendi akvaryum silikonu için

omerasafoztrk5334

Larva
Üye
Peki akvaryum silikonu alıcamda, Autworldde kullandıktan kaç gün sonra hazır olur