Serçe evde beslenir mi?

MertRauf0

Yumurta
Üye
Merhabalar bugün yolda yürürken yerde yavru bir serçe buldum hareketsizdi eve getirip şırınga yardımı ile su ve biraz süt verdikten sonra hareketlendi ve cik ciklemeye başladı serceyi evde uygun koşulları sağlayarak besleyebilir miyim?

Meraklı_bir_forumcu

Yumurta
Üye
Merhaba, genel olarak serçeler sevilsede evde beslenmeye çok uygun kuş türleri arasında yer almazlar çünkü serçeler hastalık taşımasıyla bilinir başka tür kuşlar (güvercin, tavuk, muhabbet kuşu) vb. Kuş türlerine hastalık bulaştırdığından farklı tip kuş besleyen insanların nefret ettiği kuş türleridir 😅

İnsana bit dışında bişey bulaştırır mı bilmiyorum belki onun biti insana geçmez ama bildiğim bu kadar

Güvercin beslerken geldiği gibi kovardık kışkışlayarak😁

ALPEER

Larva
Üye
Evet besleyebilirsiniz. Mama için havuç(rendelenmiş), 1damla bal, cici bebe(veya kuş maması pet shoplarda ayrıca satılıyor), yumurta ve sütü karıştırıp şırıngayla verebilirsin.
Not: Mama için deki malzemelerle oynayabilirsin.

sNel

Larva
Üye
Merhabalar bugün yolda yürürken yerde yavru bir serçe buldum hareketsizdi eve getirip şırınga yardımı ile su ve biraz süt verdikten sonra hareketlendi ve cik ciklemeye başladı serceyi evde uygun koşulları sağlayarak besleyebilir miyim?
Ben de bulmuştum o zaman tartara, un kurdu, sulandırılmış kedi maması bi de çekirge vermiştim. Ben çok uzun bakmadım 1.5 hafta sonra arkadaşım devraldı o uçasıya kadar baktı sonra uçtu gitti.