Selamlar cins? Tür?

Kuzeykurum22

Yumurta
Üye
Selamlar öncelikle bir arkadaş fotoğraf attı kafasının arkasında beyazlık var galiba dedi ama var mı varsa sıkıntı olur mu ayrıca tür cins hakkında bilgi alabilir miyim?F329BFA8-919B-4F08-9187-241E13A405CB.jpeg

Adz94

Pupa
Üye
Selamlar öncelikle bir arkadaş fotoğraf attı kafasının arkasında beyazlık var galiba dedi ama var mı varsa sıkıntı olur mu ayrıca tür cins hakkında bilgi alabilir miyim?Ekli dosyayı görüntüle 45332
 Camponotus cinsi bir kraliçe türü Sanctus ve ya Fellah olabilir işçileri çıktığında belli olacaktır. (Petiole yapısının önünü arka bacak kapattığı ve tam görünmediği için acidipore yapısından çıkarım yaptım.)

Niko990

Media
Yardımsever
İlklerden
Üye
Göz yanılgısına kapılmışsınız, post petiole dediğiniz yeri ben de post petiole sanmıştım tekrar tekrar baktığımda bacak olduğunu anladım.
Morfolojik olarak gene Creamatogaster cinsi. Örneğin Camponotus cinsinde petiole thoraxa abdomenin üst kısmından bağlanmıyor, ayrıca o kadar kalın arka bacağa sahip bir kraliçe hiç görmedim ben. Canlı Creamatogaster cinsi.

Adz94

Pupa
Üye
Morfolojik olarak gene Creamatogaster cinsi. Örneğin Camponotus cinsinde petiole thoraxa abdomenin üst kısmından bağlanmıyor, ayrıca o kadar kalın arka bacağa sahip bir kraliçe hiç görmedim ben. Canlı Creamatogaster cinsi.
Ekteki ilk fotoğrafta gördüğünüz gibi arka bacağın ilk segmenti oldukça kalın olabiliyor ve petiole'ün önünü kapatan kısım da orası zaten ikinci fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim bölüm bacağın tamamı dikkat ederseniz. Hatta diğer fotoğrafta sarı ile işaretlediğim yer de petiole'ün bacağın kapatmadığı bağlantı kısmı burası da sizin dediğiniz gibi aşağıdan bağlanmış. Doğru bilgiye rağmen dikkatsizlik yanlış sonuca itebilir insanız sonuçta hata yapabiliriz önemli olan saygı çerçevesinde tartışabilmek, ki öyle de tartıştık. Teşekkürler, İyi forumlar.

Ekli dosyalar

• 1001622337.jpg
    1001622337.jpg
    35.2 KB · Görüntüleme: 9
  • 1001622338.jpg
    1001622338.jpg
    15.7 KB · Görüntüleme: 9
  • 1001622340.jpg
    1001622340.jpg
    12.7 KB · Görüntüleme: 9

Kuzeykurum22

Yumurta
Üye
Ekteki ilk fotoğrafta gördüğünüz gibi arka bacağın ilk segmenti oldukça kalın olabiliyor ve petiole'ün önünü kapatan kısım da orası zaten ikinci fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim bölüm bacağın tamamı dikkat ederseniz. Hatta diğer fotoğrafta sarı ile işaretlediğim yer de petiole'ün bacağın kapatmadığı bağlantı kısmı burası da sizin dediğiniz gibi aşağıdan bağlanmış. Doğru bilgiye rağmen dikkatsizlik yanlış sonuca itebilir insanız sonuçta hata yapabiliriz önemli olan saygı çerçevesinde tartışabilmek, ki öyle de tartıştık. Teşekkürler, İyi forumlar.
Yardımlarınız için teşekkür ederim ortak vardığınız sonuç nedir?

Adz94

Pupa
Üye
Yardımlarınız için teşekkür ederim ortak vardığınız sonuç nedir?
Çözüm verildiği gibi Crematogaster. Yanılgıya düşülebilecek bir fotoğraf olmuş birdahakine birkaç açıdan fotoğraf çekerek konu açmanız daha verimli olur. Teşekkürler bu beyin fırtınasına ev sahipliği yaptığınız için.