Merhaba ben mercan, istanbulda çalışan genç bir kadınım. Çocukluğum teyzemin sera ve tarlalarında geçti, bitki yetiştirmek üzerine ilginç şeyler öğrenirken bir gün mısır yuvarlak kurdu(heliotis zea) ile tanıştım. Bu botanik hayranlığım böcekler ve sürüngenler dünyasına benim için bir kapı açmış oldu. Tarım zararlısı beslemeyle başlayan serüvenim, tarlanın yakınındaki su kanalındaki yengeçlere, yılan sanıp oluklu kertenkele beslemeye, şehir hayatına geçtikten sonra duvardaki kertenkele ve örümceklere, ordan karıncaların sağda solda gördüğümüz küçük yuva çıkışlarının altında neler döndüğünü merak etmekten rastgele bir şekilde motorsikletimin aynasında mantis bulmamla devam etti. Mantisim Dlayla'ya ve duvar örümceğim Marla'ya bakarken bu dünyanın daha profesyonel yönlerini keşfettim. Botanik tutkum 5. kattaki balkona küçük çaplı sera kurup sebze meyve yetiştirmekle kalırken bu böcek sürüngen hobime iyice araştırıp öğrendikten sonra tam profesyonel şekilde başlamak istiyorum. Her türlü bilgiyi noktasına virgülüne kadar hevesle öğrenmek için buradayım. Uzun zamandır besleme videolarını ilginç bulduğum için Karınca Çiftliğim youtube kanalını takip ediyordum ve yeni videoları bir solukta izlerken bu forumdan da haberdar oldum. Aranızda olmaktan çok mutluyum, hepinize tekrardan merhabalar diyip kendimi tanıtma destanımı bitiriyorum. Umarım gaf yapmamışımdır, hoşçakalın!