Şelale filtre ve pipo filtre farkı

Zyphs12

Yumurta
Üye
Merhaba şelale filtre yerine bir pipo filtre almayı planlıyorum, 50.30.20lik bir akvaryuma hangi pipo filtre olmalı? Şelale filtre koymaktan vazgeçtim. Siz de fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.

@Mikrox

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
Merhaba şelale filtre yerine bir pipo filtre almayı planlıyorum, 50.30.20lik bir akvaryuma hangi pipo filtre olmalı? Şelale filtre koymaktan vazgeçtim. Siz de fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.

@Mikrox
Pipo alırsanız ekstra olarak hava motoru da almanız gerekecek. Size fayda ve zarar olarak iki başlıkta sayayım.
Şimdi faydaları; piponun sünger kalınlığı ve gözenek aralığı dardır. Bundan dolayı da bizim yararlı bakteri dediğimiz bakterileri daha iyi tutar. Su yüzeyini de dalgalandırır ve suya da oksijen verir. Tabii betta için suyun oksijenli olması pek de önemli bir durum değil, bettalar zorunlu hava soluyuculardır.
Ek olarak zararlarına gelirsem: İlk zararı, hava motorunuz sesli çalışacak ve bu sesi kısabileceksiniz ama yok edemeyeceksiniz. Bundan dolayı da akvaryumun durduğu odada sürekli çalışan bir motor sesi duyulacak. Diğer yandan pipo filtreler, motoru olmadığı için suyu kendi içine çekmezler. Bundan dolayı da suyu devridaim ederek filtrelemek yerine sudaki pislikleri hava akımı ile etrafında toplarlar. Bu sebeple filtreyi temizledikten sonra dip çekimi yapmak zorunda kalırsınız.
Aşırı bir artısı veya aşırı bir eksisi yok. Sadece mümkün olduğunca akvaryum boyutuna uygun olanlardan almanız yeterli. Petshoplardaki boyutlardan orta boy olan işinizi görecektir.