Şekerli Su

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Selamlar,
Bugün 3-5 tane kolonime şekerli su verdim, ancak bir süre sonra bir şey gözlemledim: Neredeyse tüm işçiler oraya toplandı. “Neyse,” dedim, “çok fazla ihtiyaçları vardı herhalde.” Sonra bir baktım, Formica kolonimde kraliçe outworld'ün girişinde, pupalar da şekerli su verdiğim kulak çubuğunun dibinde. Anlaşılan nemi fazla buldular ve oraya taşındılar. “Neyse,” dedim, “kuruyunca geri transfer olurlar.” Evden çıktım, 2,5 saat sonra geldiğimde Camponotus kolonimin de aynı davranışı tüp içerisinde sergilediklerine şahit oldum. Bunun önüne nasıl geçebilirim?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Şekerli suyu oradan alın ve eski test tüpü nemsizse kalan yumurta, larva ve pupaları transfer edip daha nemli yeni bir test tüpü koyun. Onlar bence zamanla nemsizlikten geri transfer olurlar.

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Şekerli suyu oradan alın ve eski test tüpü nemsizse kalan yumurta, larva ve pupaları transfer edip daha nemli yeni bir test tüpü koyun. Onlar bence zamanla nemsizlikten geri transfer olurlar.
Alamıyorum işte yumurtaları yanına koymuşlar, beklemekten yana şansım yok. Peki nasıl önlerim sizce?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam yukarıda dediğim gibi eski tüp nemsizse içindeki yumurta, larva, pupa ve işçileri yeni nemli bir tüp yapıp ona trasnfer edin eskisini çıkarıp yenisini takın. Eğer hali hazırdaki tüp nemli ve iyiyse beklemek tek çare.