Şekerli suyu buzdolabına koydum, kaç gün durabilir? Bir de %25 şeker oranı doğru mu?
Hocam sanırım ballı su daha uzun dayanıyor.Hocam, içinde şeker olduğu için bakteriler hızlı ürüyor. Bu yüzden kullanacağınız kadar yapmanız en iyisi. Ben haftada bir hazırlıyorum, bir kaba koyup bir hafta boyunca kullanıyorum. Şu ana kadar bir sorun yaşamadım ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Önerim, ihtiyacınız kadar yapmanız.
Ben oran olarak 3 birim suya 1 birim şeker koyuyorum yani 3 çay kaşığı su 1 çay kaşığı şeker gibi. Ek olarak benim yaptığım şekerli suların hepsi 3-4 günde ya kupkuru semsert oluyor yada üzerinde küçük küçük yuvarlak küf, mantar benzeri şeyler oluşup ekşiyor hatta fotoğrafınıda bırakıyorum.Şekerli suyu buzdolabına koydum, kaç gün durabilir? Bir de %25 şeker oranı doğru mu?
Yeni konu açıp kalabalık yapmak istemedim bunun neden böyle olduğunu bilen yazabilir mi?Ben oran olarak 3 birim suya 1 birim şeker koyuyorum yani 3 çay kaşığı su 1 çay kaşığı şeker gibi. Ek olarak benim yaptığım şekerli suların hepsi 3-4 günde ya kupkuru semsert oluyor yada üzerinde küçük küçük yuvarlak küf, mantar benzeri şeyler oluşup ekşiyor hatta fotoğrafınıda bırakıyorum.
Mantar olduğunu düşünüyorum. Beklerse böyle oluyor hocam yapabileceğiniz birşey yok yani.Ben oran olarak 3 birim suya 1 birim şeker koyuyorum yani 3 çay kaşığı su 1 çay kaşığı şeker gibi. Ek olarak benim yaptığım şekerli suların hepsi 3-4 günde ya kupkuru semsert oluyor yada üzerinde küçük küçük yuvarlak küf, mantar benzeri şeyler oluşup ekşiyor hatta fotoğrafınıda bırakıyorum.
Yeni konu açıp kalabalık yapmak istemedim bunun neden böyle olduğunu bilen yazabilir mi?
Mantar sporları heryerde var hocam. Ama sadece uygun koşullarda mantar oluşturabilirler. Şekerli suyu depolamak yerine az miktarda anlık kullanılacak şekilde yapıp verin. Eğer pamukla veriyorsanız 3 veya 4 günden fazla durmamasına dikkat edin derim hocam.Ben oran olarak 3 birim suya 1 birim şeker koyuyorum yani 3 çay kaşığı su 1 çay kaşığı şeker gibi. Ek olarak benim yaptığım şekerli suların hepsi 3-4 günde ya kupkuru semsert oluyor yada üzerinde küçük küçük yuvarlak küf, mantar benzeri şeyler oluşup ekşiyor hatta fotoğrafınıda bırakıyorum.
Yeni konu açıp kalabalık yapmak istemedim bunun neden böyle olduğunu bilen yazabilir mi?