Merhabalar kırtasiyeden kırmızı defter kaplama kağıdı aldım ama çok şeffaf olursa kraliçe için sorun çıkar mı? Eklediğim fotoğraflarda kağıdın şeffaflığını görebilirsiniz bu uygun mudur?
İlla kulanıcam diyorsan bu şeffaflık fazla direk koyu renk kartonla yada a4lede yapabılırsın ( A4 kullanacaksan tüpleri kapalı bi yerde tutman lazım a4de ışığı fazla geçirir,)Merhabalar kırtasiyeden kırmızı defter kaplama kağıdı aldım ama çok şeffaf olursa kraliçe için sorun çıkar mı? Eklediğim fotoğraflarda kağıdın şeffaflığını görebilirsiniz bu uygun mudur?
Yani doğrusu çok şeffaf senin coverın loş odada bakarım dıyorsan sen bilirsin.Bu şekilde başarılı bir koloni kuranları görmüştüm nasıl işe yaramaz ya ve kraliçeleri bu kağıdı koyduğumdan beri gözlemliyorum olumsuz bir tepki verdiklerini görmedim daha
Şimdi çok daha iyi bunları kullanabilirsin.Ekli dosyayı görüntüle 39250fon kartonu ile böyle yaptım idare eder gibi
Düz opak (ışık geçirmeyen) cover kullan kafan rahat olsun. Kraliçe ne kadar karanlık ve sessiz bir ortamda kalırsa gelişimi için daha olumlu olur.Merhabalar kırtasiyeden kırmızı defter kaplama kağıdı aldım ama çok şeffaf olursa kraliçe için sorun çıkar mı? Eklediğim fotoğraflarda kağıdın şeffaflığını görebilirsiniz bu uygun mudur?
Hocam onun sebebi karıncaların kırmızı rengi görememesi değil onlar koyu renkli kırmızı kağıt kullanıyorlar ve 1den fazla kat sarıyorlar ve koyu kırmızı kağıt ışığı bir miktar kırıyor koyu mavi veya lacivert ile de aynı başarıyı elde edebilirsiniz karıncalar kırmızıyı gerçekten göremiyor olabilirler ama etkilenmeden görüyor da olabilirler bilimsel bir açıklama gelene kadar karton kullanmak en iyisiBu şekilde başarılı bir koloni kuranları görmüştüm nasıl işe yaramaz ya ve kraliçeleri bu kağıdı koyduğumdan beri gözlemliyorum olumsuz bir tepki verdiklerini görmedim daha