Sebepsiz ölümler

nothing2lose

Larva
Üye
Bir gün içinde 15 işçisi olan Formica türü kolonimde ölümler başladı. İşçi sayısı 4’e kadar düştü ve şu an 4 tane pupa var. Kraliçe başka yumurta bırakmadı. Acaba işçilerin ömürleri mi doldu? Ama hepsinin aynı anda ölmesi pek mümkün değil gibi. Ne yapmam lazım?

nothing2lose

Larva
Üye
Merhabalar, besleme sıklığınız nedir, şekerli suyu ne sıklıkta veriyorsunuz ve koloni yoğun stres altında kaldığı bir olay yaşadı mı?
Şekerli suyu her gün veriyorum, un kurdunu ise haftada 2 defa, yarım yarım olarak veriyorum; bu yüzden toplam 4 oluyor. Koloniyi, tüpteki su azaldığı için başka bir tüpe aktardım ve geçmeleri için ışık kullandım. Acaba bundan dolayı olabilir mi?

Hasancık

Majör
Üye
Şekerli suyu her gün veriyorum, un kurdunu ise haftada 2 defa, yarım yarım olarak veriyorum; bu yüzden toplam 4 oluyor. Koloniyi, tüpteki su azaldığı için başka bir tüpe aktardım ve geçmeleri için ışık kullandım. Acaba bundan dolayı olabilir mi?
Transferi, ölümler başlamadan ne kadar süre önce yaptınız?

Mustafa_123

Pupa
Üye
Nanitik işçilerin eceli gelmiş olabilir ama bu kadar fazla olmuş olamaz transfer sonrası stres ve yeni koşullar etkilemiş olabilir eğer artarsa endişe etmek gerekir
Hocam, yemek olarak hem şekerli su hem de un kurdu veriyorum. Ayrıca pamuk tertemiz duruyor

Hasancık

Majör
Üye
Merhabalar, ölüme sebep olabilecek başka bir etken yok. Koloninizin cinsinin Formica olduğu da göz önüne alınınca, kayıplarınız muhtemelen yoğun stres altında kaldıkları için olmuş. Çözüm olarak, bir süre boyunca mümkün olduğunca koloninizin strese girmemesini sağlayın. Bunun dışında elinizden başka bir şey geleceğini sanmıyorum. Umarım koloniniz toparlar, iyi hobiler dilerim.

nothing2lose

Larva
Üye
Merhabalar, ölüme sebep olabilecek başka bir etken yok. Koloninizin cinsinin Formica olduğu da göz önüne alınınca, kayıplarınız muhtemelen yoğun stres altında kaldıkları için olmuş. Çözüm olarak, bir süre boyunca mümkün olduğunca koloninizin strese girmemesini sağlayın. Bunun dışında elinizden başka bir şey geleceğini sanmıyorum. Umarım koloniniz toparlar, iyi hobiler dilerim.
teşekkür ederim.