Bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum eğer tcampotonus ları tam tür tanımlamadıysanız mesela messor Barbaros ve sturacror gibi bununda beslenme ve alt tür tanımından olacağını ve hiç sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyorum (hatam varsa kusura bakmayın yeniyim 3 aydır hobiyle uğraşıyorum)Ekli dosyayı görüntüle 5490
Bir karıncam beyaz yumurtluyor, diğeri kahverengi gibi. İkisinin de cinsi Camponotus. Sebebi ne olabilir ?
Sadece uyarı Barbarus ve structor siye yazlıyor yazım yanlışlarına dikkat edelim 😄😁Bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum eğer tcampotonus ları tam tür tanımlamadıysanız mesela messor Barbaros ve sturacror gibi bununda beslenme ve alt tür tanımından olacağını ve hiç sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyorum (hatam varsa kusura bakmayın yeniyim 3 aydır hobiyle uğraşıyorum)
Tetramorium kolonimde de bu durumla karşılaşmıştım. Bazı Camponotus türlerinde bu olay yaşanıyor ayrıca. Bir anormallik söz konusu değil. Neden turuncu renk olduğunu bilmemiz biraz biyoloji bilgisi gerektiriyor sanırım.Ekli dosyayı görüntüle 5490
Bir karıncam beyaz yumurtluyor, diğeri kahverengi gibi. İkisinin de cinsi Camponotus. Sebebi ne olabilir ?
Evet, Tetramoirum kolonimde dediğim gibi öyle bir durum ile karşılaşmıştım. Bu tartışmayı da gördüm benimde oradan aklıma geldi Tetramorium kolonimdeki durum. Bu arada yaş kaçtı Bulut? ^^Konuyla ilgili bilimsel bir araştırma bulamadım ancak Ants Canada forumunda Camponotus gibi bazı cinslerin turuncu,sarı hatta pembe yumurtaları olabileceği söylenmiş. Nedenini bilmemiz için Erdoğan abinin dediği gibi biyoloji bilgisi gerekiyor muhtemelen.
İlgili forum konusu:
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Bu forumda da bir arkadaşın Tetramorium Caespitum türü Kraliçesi turuncu yumurtalar bırakmış. Yediği bir şeyden olabileceği söylenmiş ve konu sahibi de Koloniyi turuncu bir çiyan ile beslediğini söylemiş. Sizin kraliçeniz de daha önceki kolonisinde turuncu bir şey yemiş olabilir.![]()
Orange eggs? - Sandbox
Page 1 of 2 - Orange eggs? - posted in Sandbox: So my Tetramorium caespitum queen just layed some eggs and they are orange. Can anyone tell me why this is? I think it might be because of stress. I had to forcefully move her and her workers to a new test tube because the old test tube was moldy...www.formiculture.com
Teşekkür ederimTetramorium kolonimde de bu durumla karşılaşmıştım. Bazı Camponotus türlerinde bu olay yaşanıyor ayrıca. Bir anormallik söz konusu değil. Neden turuncu renk olduğunu bilmemiz biraz biyoloji bilgisi gerektiriyor sanırım.