Sarıkız besleyen var mı?

kursav07

Yumurta
Üye
Askeri personelim dağlarda çok sarıkızla karşılaştım. Hep birini alıp evde beslemek istiyorum. Aranızda daha önce besleyen oldu mu, kaçmadığı sürece herhangi bir sorun çıkarır mı?

Yususuk

Larva
Üye
Çok saldırgan bir canlı değil mi? Beslenir mi gerçekten?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Selamlar, foruma hoş geldiniz.

Daha önce sarıkız besleme imkanım oldu. Çoğu insan zehirli olduğunu düşündüğü için çekiniyor ama öyle bir şey yok. Sarıkızın zehir bezleri bulunmuyor.

Besleme bakımından gerçekten çok keyifli bir hayvan. İştahlıca yeme atılması, çiğneyerek tüketmesi falan çok güzel. İmkanım olsa tekrar beslemek isterim. Sıcak ve kumlu bir ortamda yaşatabilirsiniz. Eğer ışık falan koyacaksanız gölgelik bir yer de koyun mutlaka. Ara sıra nem de yapabilirsiniz. Kaçırmanız pek kolay değil çünkü iyi tırmanamıyorlar.

0959kedi

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Benim de beslemek istediğim çok güzel bir Araknid takımı. Yalan haber kurbanı. Haberlerde hakkında yazanların hepsi yalan.

"örümcek": Örümcek(Takım Araneae) değil, Takım Solifugae. Vücudu çoook farklı zaten.
"zehirli": Keliserlerinin içinde zehir bezleri yok lakin zehir enjekte etmelerini mümkün kılan dişleri de yok.
"ısırırsa uyuşturduğu için hissetmezsin": Alakası yok, uyuşturabileceği yapı yok, hissedersin ki zaten genelde deriyi delemez.
"kovalar, asla savaşmayı bırakmaz": Çöl gibi yerlerde gölgenize saklanmak için peşinizden koşabilir. Ürkektir, insanları son çare olarak ısırır.
ve dahası.

Eklembacaklı yalan haberleri hakkında bir konu yapacağım. Konuyu açınca orada daha detaylı değinirim.