Sarartı

EArslan

Phragmotic
Üye
Akvaryumun dekorasyonunu değiştirdim. Sol taraftaki büyük kütüğü koydum. Kütük suyun rengini sarıya çevirdi.
Bu sarartıdan nasıl kurtulurum?
Balıkları şuan eklesem bir zararı olur mu?20221125_173440.jpg

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Salınım yapmış, ya kütüğü çıkartın bir leğen içine su koyup kütüğü koyun ve salınımının bitmesini bekleyin. Ya da sık su değişimiyle azalta azalta kurtulabilirsiniz. Kütüğün türü ne? Ne olduğuna bağlı olarak balıklara zarar vermez. Hatta black water stili yapanlar bu rengin daha koyusunu yapmaya çalışırlar.

EArslan

Phragmotic
Üye
Renk baya koyu fotoğrafta belli olmadı. Çıkartmak daha kötü olur. Çünkü alttan vantuzlar ile sabitledim ve sırf bunu koyacağım diye kumu çıkarttım. Sık su değişimi ile halledebilirim gibi. Kütük sanırım meşe. Geçenlerde ormana gittiğim zaman kurumuş ağaçların gövdelerini topladım ve japonla yapıştırdım.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Meşe ise sıkıntı yok, bir süre salınım yapacaktır, üzerinde siyah ya da beyaz tabakada oluşabilir, korkmanıza gerek yok. Zararlı değildir.

EArslan

Phragmotic
Üye
Meşe ise sıkıntı yok, bir süre salınım yapacaktır, üzerinde siyah ya da beyaz tabakada oluşabilir, korkmanıza gerek yok. Zararlı değildir.
Daha öncede akvaryumlarıma koymuştum ama bu kadar koyuluk olmamıştı ondan endişelendim. Peki balıkları şimdi koyayım mı akvaryuma?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye

EArslan

Phragmotic
Üye
Akvaryum 60 litre. Daha önceden suyunun bakteriyel döngüsü oluşmuştu. Eski suyundan 15 L, başka bir akvaryumumun suyundan 5 L su koydum. Geri kalan suyu yeni koydum. Filtresine içindeki sünger ve elyaf iyice pislenmişti onları değiştirdim. Geri kalan lav kırığı, biyolojik seramik ve aktif kömür aynı.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Akvaryum 60 litre. Daha önceden suyunun bakteriyel döngüsü oluşmuştu. Eski suyundan 15 L, başka bir akvaryumumun suyundan 5 L su koydum. Geri kalan suyu yeni koydum. Filtresine içindeki sünger ve elyaf iyice pislenmişti onları değiştirdim. Geri kalan lav kırığı, biyolojik seramik ve aktif kömür aynı.
Tamamdır, koyabilirsiniz balıkları.

Glaysa

Yumurta
Üye
Bazı tür kütükler yararlı bile olabiliyor.