Sapanca Kraliçe Ordusu Bu Tür Nedir ?

D4RK

Yumurta
Üye
Merhaba ,

Kütahya’da günlerce orman , park gezdim bir tane kraliçe bulamadım. İş için Sapanca’ya geldim otelde bir sürü kraliçe karınca var. Her yerde bu tür. Ama hangi tür olduğunu bulamadım. Lasius mu?

Tüp yanımda her zaman taşırım. Hemen bir tanesini aldım. :)

Ekli dosyalar

• IMG_9522.jpeg
    IMG_9522.jpeg
    81.9 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_9521.jpeg
    IMG_9521.jpeg
    85.3 KB · Görüntüleme: 74

D4RK

Yumurta
Üye
başka bir fotoğraf daha belli burda

Ekli dosyalar

• IMG_9524.png
    IMG_9524.png
    708.6 KB · Görüntüleme: 52

CLYENSE

Nanitik
Üye
Merhaba ,

Kütahya’da günlerce orman , park gezdim bir tane kraliçe bulamadım. İş için Sapanca’ya geldim otelde bir sürü kraliçe karınca var. Her yerde bu tür. Ama hangi tür olduğunu bulamadım. Lasius mu?

Tüp yanımda her zaman taşırım. Hemen bir tanesini aldım. :)
Lasius. Ama türü ya da grubu için daha net ve kaliteli görüntülere ihtiyacım var

anakin

Brachypterous
Üye
Bir şeyi merak ettim de, antenini daha net, mümkünse beyaz bir zeminin üzerinde yakından çekebilir misiniz?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Lasius emarginatus complex'den duruyor. Renklenmenin net olduğu bir fotoğraf çekerseniz daha iyi yardımcı olurum.

Çözüm

D4RK

Yumurta
Üye
Lasius emarginatus complex'den duruyor. Renklenmenin net olduğu bir fotoğraf çekerseniz daha iyi yardımcı olurum.
Şimdi Kütahya’ya evime geldim ve ilk iş ona tüp hazırlamak oldu. Bu yüzden yazdıklarınızı yeni gördüm. Biraz şekerli su verdim. Tekrar açıp bakmayayım. Ama 3 -4 gün sonra kontrol için baktığım da mutlaka fotoğraf atarım sizin için.

Destekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

1 sorum daha olacak izninizle.
21 Haziran bir tetramorium kraliçesi bulmuştum. Şimdi yaklaşık 15 tane işçisi oldu. Sizce gelişimi normal mi?
Ballı su, şekerli su , kızarmış köfte , sucuk , salam ve kuş yemini kırıp veriyorum.

KingCat

Intercaste
Üye
Şimdi Kütahya’ya evime geldim ve ilk iş ona tüp hazırlamak oldu. Bu yüzden yazdıklarınızı yeni gördüm. Biraz şekerli su verdim. Tekrar açıp bakmayayım. Ama 3 -4 gün sonra kontrol için baktığım da mutlaka fotoğraf atarım sizin için.

Destekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

1 sorum daha olacak izninizle.
21 Haziran bir tetramorium kraliçesi bulmuştum. Şimdi yaklaşık 15 tane işçisi oldu. Sizce gelişimi normal mi?
Ballı su, şekerli su , kızarmış köfte , sucuk , salam ve kuş yemini kırıp veriyorum.
Tamamdır. Tetramoriumun gelişimi gayet güzel ve normal.