Sancuslar neden böyle

kaankösem

Yumurta
Üye
9FA93F7D-AC8F-4188-A9A2-FEF6BDB0A414.jpegSancuslarda karşılaştığım görüntü bu
bundan 1hafta öncesine kadar böyle bir şey yapmazlardı 40-50 işçi dışarda bu şekilde duruyor bunun nedeni ne olabilir

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Emin olamadım fakat taban malzemesinsen kaynaklanan bir sorun olabilir. Tabana bir şey koymadan deneyin bir de.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bariyer olarak bir şey kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız nedir? Koloninin ana yuva kısmındaki doluluk ne durumda? Beslenme de anormallik gözlemiyor musunuz? Koloniyi kış uykusuna yatırdınız mı? Sıcaklık-nem oranlarında bir anormallik var mı?

Mhmd_ozkan

Yumurta
Üye
Bende son günlerde bir adet messor kolonim de buna benzer bir durum yaşıyorum henüz anlam veremedim.

kaankösem

Yumurta
Üye
-taban malzemesi olarak 20 işçiden beredir hep aynı kumu kullanıyorum
-bariyer 3-4 aydır sürmüyorum ama ondan öncesinde pamuk yardımıyla zeytin yağı sürüyordum
-yuva kısmında bi yoğunluk var ondan olabilir diyeceğim ama yuvadan çok outworldde işçi var ama bilemiyorum
-beslenmede bi gariplik göremedim ne versem yiyip içiyorlar
-koloni daha 1 yaşında olduğu için ve işçi sayıyısını az gördüğüm için kış uykusuna yatırmamıştım
-sıcaklık nem ilede hiç oynama yapmadım
-ben kolonilerimi karanlık bir ortamda tutuyorum günün neredeyse 3 saati ışığı görüyorlar ondan olabilir mi bide bu yaptığım koloni sağlığı için kötü bir şey mi??