Salyangoz Önerisi

aatom_karinca

Yumurta
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar herkese merhaba 65 cm bombeli akvaryumum var içerisinde lepistes, çöpçü, albino çöpçü var var bitki olarak sadece lepistes otu ve tilki kuyruğu var elma salyangozları bitkilerimi yedi bu yüzden çıkardım ama hala salyangoz seviyorum ve salyangoz eklemek istiyorum o yüzden sizlerden bitki yemeyen , az yiyen salyangoz önerisi istiyorum. şimdiden teşekkür ederim.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Arkadaşlar herkese merhaba 65 cm bombeli akvaryumum var içerisinde lepistes, çöpçü, albino çöpçü var var bitki olarak sadece lepistes otu ve tilki kuyruğu var elma salyangozları bitkilerimi yedi bu yüzden çıkardım ama hala salyangoz seviyorum ve salyangoz eklemek istiyorum o yüzden sizlerden bitki yemeyen , az yiyen salyangoz önerisi istiyorum. şimdiden teşekkür ederim.
Salyangozların çoğu bitkileri ve köklerini yer. Katil salyangoz belki alabilirsiniz ama o da diğer salyangozları yer

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Ramshorn Salyangozu alabilirsin bende 100 üzerinde mevcut şu an moss ve bitki yediklerine şahit olmadım henüz tek sıkıntıları gerçekten aşırı hızlı ürüyorlar. Nerite salyangozununda bitki yemediği fakat oluşan her türlü alg ve yosunu afiyetle yediğini duydum ama bitki yemiyor kısmı ne kadar doğru emin değilim.

celilcem

Yumurta
Üye
5tane normal salyangoz 2tanede katıl salyangoz koy denge sağlanır

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
5tane normal salyangoz 2tanede katıl salyangoz koy denge sağlanır
Öyle bir denge olması mümkün değil. Helena(katil) salyangoz diğer salyangozları yer. Ramshorn,elma,nerite bunlar bitki yiyebilen ve yiyen salyangoz türleri.. Lütfen tavsiye verirken doğru tavsiyeler veriniz.

celilcem

Yumurta
Üye
Öyle bir denge olması mümkün değil. Helena(katil) salyangoz diğer salyangozları yer. Ramshorn,elma,nerite bunlar bitki yiyebilen ve yiyen salyangoz türleri.. Lütfen tavsiye verirken doğru tavsiyeler veriniz.
Ozaman hiç koymasın kendisi budasın

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Birisi yeni kurulum olmak üzere 3 adet akvaryumum var birisi bocapa, gül, limon, çınar, sesiliflora, micra gibi kolay tür bitkiler ile bol bitkili diğeri ise 7 çeşit moss türü ile moss kaplı akvaryumlar hepsinin içinde ramshorn salyangozu mevcut birkere bile bitki yediklerine şahit olmadım (çürüyen, ölen ve kopan yaprakları ayrı tutuyorum onları yediklerini gördüm. Ha bende olmadı diye başka akvaryumda yine yemeyecekler değil fakat benim gibi hobicilerin büyük bir kesime de ramshorn'un canlı bitkiye zarar vermediği beslenmesinin büyük çoğunluğunun alglar, çürüyen bitkiler ve artık yemler olduğu görüşünde.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Birisi yeni kurulum olmak üzere 3 adet akvaryumum var birisi bocapa, gül, limon, çınar, sesiliflora, micra gibi kolay tür bitkiler ile bol bitkili diğeri ise 7 çeşit moss türü ile moss kaplı akvaryumlar hepsinin içinde ramshorn salyangozu mevcut birkere bile bitki yediklerine şahit olmadım (çürüyen, ölen ve kopan yaprakları ayrı tutuyorum onları yediklerini gördüm. Ha bende olmadı diye başka akvaryumda yine yemeyecekler değil fakat benim gibi hobicilerin büyük bir kesime de ramshorn'un canlı bitkiye zarar vermediği beslenmesinin büyük çoğunluğunun alglar, çürüyen bitkiler ve artık yemler olduğu görüşünde.
Sondaki lafı diğer arkadaşa söylemiştim, katil salyangoz ile diğer salyangozlar uyum içinde yaşamazlar. Bitkileri yeme konusunda ise ben fazlasıyla şahit oldum(3 salyangoz içinde). Dediğiniz doğru çoğunlukla bitkiye zarar vermezler fakat bu üstte de yazıldığı gibi yemez kesinliğini doğurmuyor.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Sondaki lafı diğer arkadaşa söylemiştim, katil salyangoz ile diğer salyangozlar uyum içinde yaşamazlar. Bitkileri yeme konusunda ise ben fazlasıyla şahit oldum(3 salyangoz içinde). Dediğiniz doğru çoğunlukla bitkiye zarar vermezler fakat bu üstte de yazıldığı gibi yemez kesinliğini doğurmuyor.
Katil Salyangoz konusunda katılıyorum 70 adet ramshorn olan akvaryuma 10 tane katil eklemesi yaptım 2 hafta da sayıyı %70ten fazla indirdiler aynı zamanda artık çok fazla ramshorn yumurtası da göremiyorum muhtemelen yumurtaları da yiyorlar.