Salam verebilir miyim?

Berat38

Yumurta
Üye
Messor sp kolonisi için salam alacağım alayım mı? Canlı yem alamadım hala salam yerler mi besleyici olur mu?

Moderatör tarafında düzenlendi:

KingCat

Asker
Üye
Messor sp kolonisi için salam alacağım alayım mı? Canlı yem alamadım hala salam yerler mi besleyici olur mu?
Verebilirsiniz ama canlı yem dışındaki her hangi bir yiyecek kolonini sağlığını etkiler. Sindirim anlamında.

rezzan

Pupa
Üye
Arkadaş un kurdu alamamış henüz bende salamın idarelik verebilirsiniz dedim. Zararlı olduğunu da açıkladım dislike atmanıza gerek yok.
Karıncalara salam gibi işlenmiş gıdalar verilmemesi gerekiyor büyük zararlar verebiliyor koloniye hele bide sadece salamla beslenirse.O yüzden dis attım.Bu dis olayınada takılmayın geçen konudada siz bana atmışsınız ben bunun hesabını sormadım.

anakin

Minör
Üye
Lütfen bu ofansif tavrı bir kenara bırakın. Salam, yumurta, kıyma gibi besinlerle devamlı koloni beslemek yanlıştır, doğru ama eğer kolonin proteine muhtaçsa yapman gereken idareten elinde bulunan en iyi protein kaynağını vermektir, koloniye kalıcı hasar vermemesi şartıyla. Burada arkadaşın kolonisinin cinsi messor olduğu için bu durumda koloni proteine acil bir şekilde ihtiyaç duymuyor. Sizin burada yapmanız gereken bence şu sebeplerden dolayı salam vermemelisiniz demek ve bitirmek, insanlara rastgele diss atmak değil.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Lütfen bu ofansif tavrı bir kenara bırakın. Salam, yumurta, kıyma gibi besinlerle devamlı koloni beslemek yanlıştır, doğru ama eğer kolonin proteine muhtaçsa yapman gereken idareten elinde bulunan en iyi protein kaynağını vermektir, koloniye kalıcı hasar vermemesi şartıyla. Burada arkadaşın kolonisinin cinsi messor olduğu için bu durumda koloni proteine acil bir şekilde ihtiyaç duymuyor. Sizin burada yapmanız gereken bence şu sebeplerden dolayı salam vermemelisiniz demek ve bitirmek, insanlara rastgele diss atmak değil.
Kesinlikle hak veriyorum.

KingCat

Asker
Üye
Karıncalara salam gibi işlenmiş gıdalar verilmemesi gerekiyor büyük zararlar verebiliyor koloniye hele bide sadece salamla beslenirse.O yüzden dis attım.Bu dis olayınada takılmayın geçen konudada siz bana atmışsınız ben bunun hesabını sormadım.
Siz muhtemelen benim mesajlarımı okumuyorsunuz. Üstüne bastırarak İDARELİK dedim.

Siz sanki ben koloniyi salam ile besleyin hiç bir şey olmaz demişim gibi cevaplar veriyorsunuz. Size tavsiyem sakin olmanız.

rezzan

Pupa
Üye
Ben anlamadım neden bu destekleşme ve gruplaşma var.Bana da dislike atılıyor ama ben cingar çıkarmıyorum kimseyede rastgele dislike atmıyorum kime atmışım? İdarerende verilmez salam.Çünkü çok fazla yağ var ve bu yağ karıncaların sindirim sistemlerini bloke edip yavaş yavaş öldürür.Şu tavırları bir kenara bırakın tartışmalara objektif yaklaşın gruplaşma yapmayın itici duruyor arkadaşlar.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Ben anlamadım neden bu destekleşme ve gruplaşma var.Bana da dislike atılıyor ama ben cingar çıkarmıyorum kimseyede rastgele dislike atmıyorum kime atmışım? İdarerende verilmez salam.Çünkü çok fazla yağ var ve bu yağ karıncaların sindirim sistemlerini bloke edip yavaş yavaş öldürür.Şu tavırları bir kenara bırakın tartışmalara objektif yaklaşın gruplaşma yapmayın itici duruyor arkadaşlar.
Dostum sana dislike atılmasının sebebi belki bu tavırların olabilir sana önerim ya biraz daha sakin ol ya da yazdığımız mesajları 1 değil 2 kere oku.

Ayrıca dislike atmadım diyorsunuz ama...

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250715_204304_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250715_204304_Samsung Internet.jpg
    46.8 KB · Görüntüleme: 15

KingCat

Asker
Üye
Gruplaşma değil herkes fikrime katılıyor. Keşke bir yerde durup yaptıklarınızı sorgulasanız. Ben size dislike atarken dediğinizin yanlış olduğunu düşündüm, siz bana dislike atınca kendi fikrimin doğruluğunu savundum. Ortada gruplaşma falan yok.

anakin

Minör
Üye
Dostum sana dislike atılmasının sebebi belki bu tavırların olabilir sana önerim ya biraz daha sakin ol ya da yazdığımız mesajları 1 değil 2 kere oku.
Katılıyorum. Ayrıca bil ki bizim sana bunları söylememizin sebebi fikrinin yanlış olması ve bunu kabullenmemen. Velev ki bizim fikrimiz yanlış. Yine de ofansif tavır hiç hoş değil.

rezzan

Pupa
Üye
Ben sakinim zaten de şuan manipülasyon yapıyorsunuz.Ben değil sizler herşeye öfkeleniyorsunuz çünkü bildiğiniz bir doğrunun yanlışlanması hoşunuza gitmiyor.Yeni görüşlere açık ve daha nazik olun.Ben gelmişim burada neden dislike attığımı açıklıyorum resmen.Ne alaka yani? Neyse uzatmayacağım zaten bir gruplaşma var belli oluyor o her şekilde.Ama birisini savunmak ya da araya girip tartışmaya müdahale etmek gibi bir zorunluluğunuz yok,bunu yaparak sadece savundugunuz kişiyi sevdiğiniz için savundugunuz sonucu çıkıyor ortaya iyi forumlar. 😉

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Kim neden birbirini savunsun ki? Herkes kendi hür fikrini sahip olduğu bilgilere dayatarak açıklıyor. Eğer biri yanlış veya doğruluğu kesin olmayan bir bilgiyi sürekli söylerse tabii ki herkes karşı çıkar. Üslup da alınan davranışı etkiler.

Konu hakkında deneyimlerim 1 ay kadar canlı yem olmadan beslediğim koloni şuan sağlıklı bir şekilde devam ederken 3 ay kadar canlı yem olmadan beslediğim koloni 1. yılının ardından kraliçenin felce benzer bir durum sonucu ölmesinden kaynaklı çöktü.

Düzenleme: 2 kraliçe de aynı cins (Camponotus) ve tahminimce aynı tür.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Ben sakinim zaten de şuan manipülasyon yapıyorsunuz.Ben değil sizler herşeye öfkeleniyorsunuz çünkü bildiğiniz bir doğrunun yanlışlanması hoşunuza gitmiyor.Yeni görüşlere açık ve daha nazik olun.Ben gelmişim burada neden dislike attığımı açıklıyorum resmen.Ne alaka yani? Neyse uzatmayacağım zaten bir gruplaşma var belli oluyor o her şekilde.Ama birisini savunmak ya da araya girip tartışmaya müdahale etmek gibi bir zorunluluğunuz yok,bunu yaparak sadece savundugunuz kişiyi sevdiğiniz için savundugunuz sonucu çıkıyor ortaya iyi forumlar. 😉
Yani tamam evet gruplaşma var ben burdan herkesin dmine gidip hadi Rezzan ın fikirlerini yalanlayalım yazdım ve herkeste onayladı. Ne diyim başka.

KingCat

Asker
Üye
Hala bana gruplaşma diyorsun anladığım kadarıyla sen bu forumu tam olarak tanıyamamış ve hep kendi fikrinin doğru olmasını isteyen birisin kaç konuda bu yaşandı 2 konudur aynı şeyi yapıyorsun ve bu benimle olan 2. Kavgan. 👏
Fark ettiysen mesajda üslubun hakkında konuşmadım.

anakin

Minör
Üye
Doğru fikri savunmanın ve objektifliğin adı takımlaşmaysa ve ayıpsa herkes adına özür dilerim...

rezzan

Pupa
Üye
Ne olursa olsun karıncalara salam verilmez.Ben bunu doğru bulmuyorum bilimsel olarakta yanlış mecburiyettende verilmez.Bu yüzden dislike attım ve bundan rahatsız olan varsa forumdan ayrılabilir.Alaycı tavırlar da sizde hiç hoş durmuyor.