Sakallı ejder için uvb lamba

Serkan17

Yumurta
Üye
Merhaba ben bu hobiye yeni başlıyorum canlım gelmeden teraryumunu hazır etmek istiyorum lamba ve ısıtıcı konusunda çok kararsız kaldım yardım edebilecek var mı

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Lamba ve ısıtıcı konusunda tam olarak nerede kararsız kaldığınızı yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.

Serkan17

Yumurta
Üye
bunların wat değeri ve uvb değeri 3.0 , 5.0 gibi terimleri var onlarda hangisi daha iyi olur birde hangi marka fiyatı çok uçuk olmasın

umurdaglar

Yumurta
İlklerden
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhaba,

Öncelikle hoş geldin. Bahsettiğimiz canlı çöl hayvanı olduğundan sıcağı çok seviyor ve bizim bunu kurduğumuz teraryumda sağlamamız gerekiyor. UVB olarak 10.0 olanları tercih etmelisin. Teraryumda sıcak ve soğuk alan oluşturacağından sıcak alanda 1 adet uvb 10.0 ve 1 adet spot ampul olmalı zemin sıcaklığı 40 derecelere ulaşmalı. Soğuk alanda ise derece 25-26 dereceler ideal olacaktır.

Uvb ışıkların 6 ayda bir değiştirildiğini unutmamalısın ve canlının ampullere ulaşamadığından emin olmalısın.

Keyifli forumlar dilerim.

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Kaç Wattlık bir ısıtıcı ampul alacağınıza, teraryumdaki sıcak bölgedeki yüzey alanına ve ısıtıcı ampulün sıcaklığına bağlıdır. Örneğin 60 cm mesafe için 100W'lık bir ampul kullanabilirsiniz. Yani watt değeri değiştikçe, ısıtıcı ampulün mesafesini de uygun sıcaklık sağlamak için dolaylı olarak değiştirilebilir. Benim önerim, 100W bir ısıtıcı ampul alıp bunu bir armatür yardımı ile yüzeydeki sıcaklığı ölçerek ayrı ayrı ayarlamanızdır. UVB konusunda ise 5.0 ve 3.0 gibi değerler, UVB ampulünün ne düzeyde UV ışığı yaydığını gösteriyor. Sakallı ejderler için 10.0 UVB ampul kullanabilirsiniz. UVB ampul ile ısıtıcı ampulü yan yana koyarsanız daha verimli olacaktır. Marka olarak ise bulabiliyorsanız Exo Terra kullanabilirsiniz.

Son düzenleme: