Benim temnothorax kraliçem pupaları yiyor. Bunu nasıl engelleyebilirim ve sebebi nedir?
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam fazla strese sokuyor olabilirsiniz. Test tüpünü sadece yemek vermek için açın diğer günler açmadan bekleyin. Bu şekilde düzeltebilirsiniz diye düşünüyorum.Benim temnothorax kraliçem pupaları yiyor. Bunu nasıl engelleyebilirim ve sebebi nedir.
Sarsıntısız, sessiz bir yere koyup olabildiğince rahatsız etmiyorum. Başka bir sebebi olabilir mi?Hocam fazla strese sokuyor olabilirsiniz.
Temnothorax yarı claustral diye biliyorum. Şekrli su ve un kurdunun yarısını verip kraliçeyi kontrol sürenizi minimuma indirin.Benim temnothorax kraliçem pupaları yiyor. Bunu nasıl engelleyebilirim ve sebebi nedir.
İşçi uzun süredir çıkmadığı için şekerli su zaten veriyorum ama un kurdunu sık vermiyorum. ne sıklıkla vermeliyim ve proteinsizlikten yiyo olabilir mi.?Temnothorax yarı claustral diye biliyorum. Şekrli su ve un kurdunun yarısını verip kraliçeyi kontrol sürenizi minimuma indirin.
Kraliçe proteinsizlikten yer ama bunun proteinden kaynaklı olduğunu pek sanmıyorum. Stres bazlı bişeyde olabilir de diyememiyorum çünki stresi minimuma indirmişsiniz. Kraliçe'nin abdomeni şişkinmi baktınızmı acaba? Birde bu konuya @hasany veya deneyimli biri yardımcı olsun.İşçi uzun süredir çıkmadığı için şekerli su zaten veriyorum ama un kurdunu sık vermiyorum. ne sıklıkla vermeliyim ve proteinsizlikten yiyo olabilir mi.?
Anormal olacak bir şişkinlik yok.Kraliçe proteinsizlikten yer ama bunun proteinden kaynaklı olduğunu pek sanmıyorum. Stres bazlı bişeyde olabilir de diyememiyorum çünki stresi minimuma indirmişsiniz. Kraliçe'nin abdomeni şişkinmi baktınızmı acaba? Birde bu konuya @hasany veya deneyimli biri yardımcı olsun.
Temnothorax konusunda çok deneyimli değilim açıkçası. Konu sahibi tüpün fotoğrafını atabilirse bi' ortama bakayım. @temnothoraxKraliçe proteinsizlikten yer ama bunun proteinden kaynaklı olduğunu pek sanmıyorum. Stres bazlı bişeyde olabilir de diyememiyorum çünki stresi minimuma indirmişsiniz. Kraliçe'nin abdomeni şişkinmi baktınızmı acaba? Birde bu konuya @hasany veya deneyimli biri yardımcı olsun.
Larva yiyorsa protein eksiği vardır bence şekerli su değil un kurdu verin.Anormal olacak bir şişkinlik yok.
Un kurdu verdiğim zaman verdiğim gibi geri alıyordum. Temnothorax türü küçük bir tür olduğu için mikro un kurdu vermeyi denedim onunla da çok ilgilenmedi. Daha sonra yumurta beyazı, tavuk da denedim ama hiçbirine ilgili değil.Larva yiyorsa protein eksiği vardır bence şekerli su değil un kurdu verin.
Abdomen şişse ve yemeğe ilgi yoksa toktur. Yüksek ihtimalle stresten oluyordur.Un kurdu verdiğim zaman verdiğim gibi geri alıyordum. Temnothorax türü küçük bir tür olduğu için mikro un kurdu vermeyi denedim onunla da çok ilgilenmedi. Daha sonra yumurta beyazı, tavuk da denedim ama hiçbirine ilgili değil.
Temnothorax kraliçesinin larvaları ve yumurtaları çok küçük olduğu için tam sayamadım ama rahat 25den fazla.Kraliçenin kaç yumurtası larvası vs. var?
Yemesinin bir çok sebebi olabilir, bazen de hiçbir sebebi olmaz.Temnothorax kraliçesinin larvaları ve yumurtaları çok küçük olduğu için tam sayamadım ama rahat 25den fazla.
Olabilir ama pupa aşamasından sonra pupaları yemiş. Larvaları yese olabilir. 🤔 kafa karıştırıcı.Yemesinin bir çok sebebi olabilir, bazen de hiçbir sebebi olmaz.
Yemesinin sebeplerinden bir tanesi de stok durumunu aşmış olması. Bazen kraliçeler koloni kurma aşamasında gereğinden fazla yumurtlar. Kendi bünyesinde ki besin stoğu tüm bu yavruları beslemeye yetmeyeceğinden kontrollü şekilde sayılarını azaltıp, elde ettiği besini kalan yavruları yetiştirmek için kullanır. Yani kraliçe ne yaptığını bilir.
Denediğiniz canlı yemleri tüm şekilde mi verdiniz bölerek mi?
Hangi grubu yiyeceği bir çok faktöre ve değişkene bağlı olarak değişebiliyor. Pupaların ortadan kaybolma sebeplerinden bir tanesi de larvaların puparları oyması, delmesi. Hareket kabiliyeti gelişmiş larvalara sahip karınca cinslerinin larvaları, pupaları veya yumurtaları patlatıp yiyebiliyorlar.Olabilir ama pupa aşamasından sonra pupaları yemiş. Larvaları yese olabilir. 🤔 kafa karıştırıcı.
2 tane karınca kolonim olduğu için yarısına bölerek verdim.Yemesinin bir çok sebebi olabilir, bazen de hiçbir sebebi olmaz.
Yemesinin sebeplerinden bir tanesi de stok durumunu aşmış olması. Bazen kraliçeler koloni kurma aşamasında gereğinden fazla yumurtlar. Kendi bünyesinde ki besin stoğu tüm bu yavruları beslemeye yetmeyeceğinden kontrollü şekilde sayılarını azaltıp, elde ettiği besini kalan yavruları yetiştirmek için kullanır. Yani kraliçe ne yaptığını bilir.
Denediğiniz canlı yemleri tüm şekilde mi verdiniz bölerek mi?
Siz kraliçeyi akışına bırakın, devamlı hale gelir ve işçi çıkaramazsa salın gitsin işe yaramaz.2 tane karınca kolonim olduğu için yarısına bölerek verdim.