Koloni çok büyüyünce olmuyor mu normalde alete üretimi?Normal.
O zaman döllenmemiş olmaz mı? Siz görseydiniz ilk pupasından prens çıktığını döllenmemiş demez miydiniz?Hayır, ilk iscisi bile alete olabilir diye biliyorum.
Hocam siz bir ara işçi sayısına göre alate üretimi ile ilgili bir araştırma atmıştınız onu arıyorumda bulamıyorum Researchgate sitesinde yayınlanmıştı onun adını vs hatırlıyor musunuz bir süredir arıyorumda bulamadım konuyla alakalı diye soruyorum.Genel olarak çoğu cinste alate üretimi için nüfus eşiğini geçmek gerekir. Benim bilgi edindiğim kısıtlı kaynaklar da anormal olduğuna dair bir belirtme kullanılmıyor, bu yüzden "normal" olarak sınıflandırdım şahsen. İlk safhalar da cinsten cinse de değişmekle birlikte üreyici kastı üretimi için yıllar gerekebiliyor, çünkü alate üretmek maliyetlidir ve bunu karşılayacak yeterli işçi de gerekir, bu nedenle kaynaklar önce işçi üretimine yatırılır. Ancak bu standart bir kabul değil, çünkü her cinsin büyüme hızı değişkenlik gösterir. Bir çok bilemediğimiz nedenden bu erkek doğmuş olabilir, gerçi thoraxını da görmüyorum erkek gibi görünmüyor şuan bu fotoğrafta, erkek deniliyorsa öyledir, göremediğim için bir şey söyleyemiyorum.
Derkdik ama ilk prens çıkarıp döllenmiş olan kraliçeler de var ama ihtimali düşük ve bence beklemeye deymez.O zaman döllenmemiş olmaz mı? Siz görseydiniz ilk pupasından prens çıktığını döllenmemiş demez miydiniz?
Diğer yumurtalarını beklerdim. Ve zaten erkek pupasiyla işçi pupasi aynı gözükmez.O zaman döllenmemiş olmaz mı? Siz görseydiniz ilk pupasından prens çıktığını döllenmemiş demez miydiniz?
Hatırlamıyorum, ResearchGate' de bu konuyla alakalı bir çok makale var. Bende kayıtlı olanlardan bir tane atayım şimdi.Hocam siz bir ara işçi sayısına göre alate üretimi ile ilgili bir araştırma atmıştınız onu arıyorumda bulamıyorum Researchgate sitesinde yayınlanmıştı onun adını vs hatırlıyor musunuz bir süredir arıyorumda bulamadım konuyla alakalı diye soruyorum.
Yüksek ihtimalle buydu grafikler tanıdık geliyor teşekkür ederim.Hatırlamıyorum, ResearchGate' de bu konuyla alakalı bir çok makale var. Bende kayıtlı olanlardan bir tane atayım şimdi.