Tapinoma ben şahsen aleta pupası olduğunu düşünüyorum.Kraliçenin cinsi ne ? Neredeyse kraliçe kadar boyutu var pupanın. İşçi de crema sanırım
Koloninin kaç işçisi var ki dahaTapinoma ben şahsen aleta pupası olduğunu düşünüyorum.
Sıfır daha larva bile yok sadece bunun larva halini gördüm. 2 3 hafta sonrada böyle bir şey oldu.Koloninin kaç işçisi var ki daha
Umarım bir sorun olmazSıfır daha larva bile yok sadece bunun larva halini gördüm. 2 3 hafta sonrada böyle bir şey oldu.
Ben bu kraliçeler hakkında 2 konu açtım tapinoma dendi bilemiyorum.Tapinoma mı? Fotoğrafta sanki acidipore var gibi gözüküyor
daha dikkatlı baktımTapinoma mı? Fotoğrafta sanki acidipore var gibi gözüküyor
E ama kozada yok şaka gibiLasiussa koza örer
Hocam illa koza örerler mi peki ?Lasiussa koza örer
Peki bu durum nedir ? Yaşadığım.Formicinae ve ponerinae Altfamilyalarda koza örmesi görülür.
Bu altfamilyalara üye olan cinslerde larva belirli büyüklüğe eriştiğinde; koza gibi ipek örer ve pupa evresi artık kozanın içinde gerçekleşir
Teşekkürler çok yardımcı oldunuz umarım prensestir en azından ileride uçuş yapamayınca işci görevini üstlenir.Normalde lasiuslar koza örerler bir kaç gün bekle koza örecek mi örmeyecek mi diye büyük ihtimal örer. Bu kadar büyük olması konusuna gelirsek eğer yani prenses yumurtası diye düşünüyorum bu kadar büyüğüne eğer öyle bir ihtimal varsa![]()
Tamam hemen ancak çok net çekemiyorum kusura bakmayın bu kadar oluyor.Lasius olduğunu sanmıyorum. Bu acidipore mevzusunu da iyi uyduruyorsunuz. O fotoğrafta neredeyse hiçbir şey görünmüyor. Acidipore o kadar net belli olan bir şey değil, macro belki micro net çekimler gerekebilir. Flu ve kötü açıdan olan bir fotoğraftan söylenemez. İşçiye gelirsek Crematogaster'a benzemiyor. Postpetiole göremedim. Görsel kötü.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Pupanın thoraxına bakılacak olursa da alate olduğunu sanmıyorum. Birkaç farklı açıdan görsel eklerseniz söyleyebilirim.
Teşekkürler hocam çok yardımıcı oldunuz sizdeİşçidir o, yine thoraxı görünmüyor ama boyu anormal büyük değil.
Bu arada işci nitens olabilirmi ? crema denilen.İşçidir o, yine thoraxı görünmüyor ama boyu anormal büyük değil.