Pupalar çıkıpta kraliçeye zarar verirmi yakında çıkcak gibilerAynı tür ise kabul etme ihtimali var. Değil ise yer, protein olur.
Bi deneyelim bakalım ne olcak.Hayır kabul edip büyütebilir birbirine yakın olmalılar atıyorum sanctus fellah gibi çıkan işçi kraliçeyi öldürmez çünkü bilir ki onu öldürür ise koloninin devamının gelmeyeceğini en kötü ihtimal yemeden öldürüp tüpün bir kenarına atar
Benim deneyimlerime göre lasius farklı türün pupalarını öldürüp bıraktı
Messorlar farklı türün pupalarını kabul etti larvaları dışarı attılar yani sadece pupaları kabul ettiler
Sanctuslar hırsız gibi başka türün ve kendi türünün pupalarını sorgusuz sualsiz kabul ettiler
türden türe değişiyor sanırım. türünün farklı olduğunu bildiğim lasiuslar eklediğim pupaları kabul etti 30 pupadan yalnızca birini yemişler ve iki aydır sorunsuz takılıyorlarHayır kabul edip büyütebilir birbirine yakın olmalılar atıyorum sanctus fellah gibi çıkan işçi kraliçeyi öldürmez çünkü bilir ki onu öldürür ise koloninin devamının gelmeyeceğini en kötü ihtimal yemeden öldürüp tüpün bir kenarına atar
Benim deneyimlerime göre lasius farklı türün pupalarını öldürüp bıraktı
Messorlar farklı türün pupalarını kabul etti larvaları dışarı attılar yani sadece pupaları kabul ettiler
Sanctuslar hırsız gibi başka türün ve kendi türünün pupalarını sorgusuz sualsiz kabul ettiler
Hocam benim iki tane componotus kolonim vardı. Bir tanesi stresten sürekli yumurtalarını yiyordu diğeri ise pupa yapmıştı. Hemen iki tane ürkütmeden alarak diğer kraliçeye aktardım. Yeme gibi bir durumu olacağını zannetmiyorum. Tüpün ucuna koyarsan kendisi keşfeder ve stres olmadan kabul eder. Şuanda eklediğim işçiler çıktı ve tüm koloninin bakımını üstlenmiş durumdalar.Hiç işcisi olmayan kraliçemin yanına, ölmüş kraliçenin pupalarını koysam ne olur eğer aynı tür değil ise. Camponotus.
6 tane pupa koydum hepsini apar topar koydugum yerden tüpün içine çekti. Sanırım kabul etti. Kendi yumurtalarından önce pupaları kaçırıyoHocam benim iki tane componotus kolonim vardı. Bir tanesi stresten sürekli yumurtalarını yiyordu diğeri ise pupa yapmıştı. Hemen iki tane ürkütmeden alarak diğer kraliçeye aktardım. Yeme gibi bir durumu olacağını zannetmiyorum. Tüpün ucuna koyarsan kendisi keşfeder ve stres olmadan kabul eder. Şuanda eklediğim işçiler çıktı ve tüm koloninin bakımını üstlenmiş durumdalar.
Kabul etmiş sorun olmaz daha merak etme6 tane pupa koydum hepsini apar topar koydugum yerden tüpün içine çekti. Sanırım kabul etti. Kendi yumurtalarından önce pupaları kaçırıyo