Proteinleri nem kısmına yerleştiriyor

emreqpak

Pupa
Üye
Kraliçe karınca, yumurtalarını çıkış kısmına verdiğim proteinleri nem kısmına yerleştiriyor. Sebebi nedir? Teşekkürler.

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Kraliçe karınca, yumurtalarını çıkış kısmına verdiğim proteinleri nem kısmına yerleştiriyor. Sebebi nedir? Teşekkürler.
Yuvaya taşıma içgüdüsü nemli pamuğa temas etmesinler alım veya uzaklaştırdın biraz.

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Biraz daha açıklar mısınız. Çok anlamadım.
Depolamak için ve diğer canlılarda korumak için ayrıca bazı cinslerde larvalara trophallaxis yapılamıyor larvaların yanına besini koyup larvaların beslenmesi için.

emreqpak

Pupa
Üye
Eğer ki türünü söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz,ama her şeye böyle kendi yanlarına taşımaları garip bir davranış camporotuslar stok yapabilirler ama sizin tür ne bilmiyorum
Tetramorium sp bugün itibariyle nemli tarafa yaklaştırdı ama hala uzak.

Mustafa_123

Pupa
Üye
Tetramorium sp bugün itibariyle nemli tarafa yaklaştırdı ama hala uzak.
Karıncalar eğer bunu yapmakta çok ısrar ediyorlarsa zorla müdahale etmek pek sağlıklı olmaz hem pek de işe yaramaz ama nemli pamuğa temas ederse küf olur tek endişe etmeniz gereken şey bu,benim de crematogaster türü olan 2 kolonim de verdiğim örümcek bacağının nemli pamuğun üstüne koymuştu ama sonra sanırım onları tükettikler çünkü kayboldu,bence sizde bunu yapmalarının sebebi verdiğiniz yiyecek ile artık işlerinin bitmesi ve artanları diğer günlere saklamak istemeleri sizin başka bir düşünceniz var mı?

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Sorun olmaz işçiler küf oluşumunu büyük oranda engeller, işleri bittiğinde tüpün ağız kısmına çöplerini atarlar siz de temizlersiniz. Pamuk simsiyah olup aşırı aşırı bir pislik oluşmadığı sürece endişe etmenize gerek yok.

emreqpak

Pupa
Üye
Sorun olmaz işçiler küf oluşumunu büyük oranda engeller, işleri bittiğinde tüpün ağız kısmına çöplerini atarlar siz de temizlersiniz. Pamuk simsiyah olup aşırı aşırı bir pislik oluşmadığı sürece endişe etmenize gerek yok.
Ben manuel transfer etmiştim yumurtaları bişey olmuş olabilir mi acaba?