Yuvaya taşıma içgüdüsü nemli pamuğa temas etmesinler alım veya uzaklaştırdın biraz.Kraliçe karınca, yumurtalarını çıkış kısmına verdiğim proteinleri nem kısmına yerleştiriyor. Sebebi nedir? Teşekkürler.
Biraz daha açıklar mısınız. Çok anlamadım.Yuvaya taşıma içgüdüsü nemli pamuğa temas etmesinler alım veya uzaklaştırdın biraz.
Yani şöyle siz proteini verdiğinizde onlar stoklamak istiyor siz daha küçük miktarlarda verirseniz onlar stoklayamaz nem proteini küflendirirBiraz daha açıklar mısınız. Çok anlamadım.
Depolamak için ve diğer canlılarda korumak için ayrıca bazı cinslerde larvalara trophallaxis yapılamıyor larvaların yanına besini koyup larvaların beslenmesi için.Biraz daha açıklar mısınız. Çok anlamadım.
Sinek yavrusu verdim aşırı küçük.Yani şöyle siz proteini verdiğinizde onlar stoklamak istiyor siz daha küçük miktarlarda verirseniz onlar stoklayamaz nem proteini küflendirir
Eğer ki türünü söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz,ama her şeye böyle kendi yanlarına taşımaları garip bir davranış camporotuslar stok yapabilirler ama sizin tür ne bilmiyorumSinek yavrusu verdim aşırı küçük.
Tetramorium sp bugün itibariyle nemli tarafa yaklaştırdı ama hala uzak.Eğer ki türünü söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz,ama her şeye böyle kendi yanlarına taşımaları garip bir davranış camporotuslar stok yapabilirler ama sizin tür ne bilmiyorum
Karıncalar eğer bunu yapmakta çok ısrar ediyorlarsa zorla müdahale etmek pek sağlıklı olmaz hem pek de işe yaramaz ama nemli pamuğa temas ederse küf olur tek endişe etmeniz gereken şey bu,benim de crematogaster türü olan 2 kolonim de verdiğim örümcek bacağının nemli pamuğun üstüne koymuştu ama sonra sanırım onları tükettikler çünkü kayboldu,bence sizde bunu yapmalarının sebebi verdiğiniz yiyecek ile artık işlerinin bitmesi ve artanları diğer günlere saklamak istemeleri sizin başka bir düşünceniz var mı?Tetramorium sp bugün itibariyle nemli tarafa yaklaştırdı ama hala uzak.
Ben manuel transfer etmiştim yumurtaları bişey olmuş olabilir mi acaba?Sorun olmaz işçiler küf oluşumunu büyük oranda engeller, işleri bittiğinde tüpün ağız kısmına çöplerini atarlar siz de temizlersiniz. Pamuk simsiyah olup aşırı aşırı bir pislik oluşmadığı sürece endişe etmenize gerek yok.
Ben manuel transfer etmiştim yumurtaları bişey olmuş olabilir mi acaba?
Kraliçe ilgileniyor.Eğer çok bastırmadıysanız ve eğer kraliçe veya işçiler onlarla ilgileniyor ve alıp kümeliyorsa hayır,bir şey olmamıştır
Tamam, karıncaların yumurtalara bir şey olup olmadığını anlayabilir zarar vermemişsiniz, geçmiş olsunKraliçe ilgileniyor.