Protein olarak ne verilmeli?

error

Larva
Üye
Elimde işçisiz Camponotus sanctus var.
İşçiler çıktığında protein bakımından, böcek dışında ne vermem gerek? Çünkü un kurdu gibi canlıları evde bakamayacak durumdayım. Çiğ et tarzı şeyler versem yerler mi? Doğadan bulduğum böcekleri vermekten korkuyorum, çünkü zararlı olabileceğinden endişeleniyorum.

Fairtale

Nanitik
Üye
malesef canlı yem olmadan besleyemessiniz. canlı yem daha sağlıklı ve güvenilir olur

Muğlakarıncam

Larva
Üye
Camponotus sanctus işçileri çıktığında, protein için illa canlı böcek şart değil. Haşlanmış yumurta beyazı, çok az pişmiş tavuk ya da çiğ kıymanın minik bir parçası işe yarar. Ancak çiğ et hızlı bozulur, kısa sürede alınmalı. Doğadan böcek verirsen, önce dondurup parazit riskini azaltabilirsin ama yine de temkinli ol. Haftada birkaç kez az miktarda protein yeterli olur.

Hürkan

Larva
Üye
Ben de zamanında baktığım bir kolonime sürekli evdeki karasinekleri veriyordum. Tecrübeyle sabit asla önermiyorum. Siz farkında olmadan sokağınızın ilaçlanma ihtimali oldukça yüksek. Güzel bir messor kolonisini bu konudaki tecrübesizliğimden kaybetmiştim. Forumda alternatif besinler adında bir başlık var çok faydalı bir konu olmuş bence. bir göz gezdirip deneye deneye karıncanızın kabul edeceği besinleri öğrenebilirsiniz.