Protein için beta yemi

matrax_5206

Yumurta
Üye
Evimde beslediğim beta için bolca yem var. Bu yemler beta etçil olduğu için bol proteinli. Yemlerden lasius kolonilerime vermeyi düşünüyorum, protein ihtiyacı için daha önce deneyen oldu mu acaba balık yemi deneyen?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Digna34

Yumurta
Üye
Balık yemi yüksek protein içerse de karıncalar her zaman kabul etmeyebilir. Denemek isterseniz yemi hafifçe nemlendirip küçük parçalar hâlinde verebilirsiniz. Ancak bu yemlerin formikaryumda çok çabuk küf yapabileceğini unutmamalı ve tüketilmeyen kalıntıları hızla temizlemelisiniz. Yine de en sağlıklı gelişimin taze un kurdu gibi doğal protein kaynaklarıyla sağlanacağını belirtmekte fayda var.

matrax_5206

Yumurta
Üye
Balık yemi yüksek protein içerse de karıncalar her zaman kabul etmeyebilir. Denemek isterseniz yemi hafifçe nemlendirip küçük parçalar hâlinde verebilirsiniz. Ancak bu yemlerin formikaryumda çok çabuk küf yapabileceğini unutmamalı ve tüketilmeyen kalıntıları hızla temizlemelisiniz. Yine de en sağlıklı gelişimin taze un kurdu gibi doğal protein kaynaklarıyla sağlanacağını belirtmekte fayda var.

“Kurtlarım var ama yemiyorlar. Ben de kurtları parçalayıp verdim. Üzerine geldiler ama yuvaya taşımadılar. Şimdi meyve parçaları bıraktım. En son kıyma vermeyi düşünüyorum.”

Digna34

Yumurta
Üye
Hocam, un kurtlarına karşı karıncaların ilgisi yoksa başka canlı yemler denenebilir, denediniz mi? Balık yemini pek önermiyorum.