Protein almıyorlar!

çağrıgygsz

Pupa
Üye
15-20 işçili Messor kolonimi outworld'e bağladım ve çok güzel tohumlar koydum. Yuvalarının, yani tüpün ağzı neredeyse dolu, iki işçi bile yan yana geçemez, o derece. Ve tohum yeseler bile un kurdu ve kırmızı et gibi protein veriyorum, hiç dokunmuyorlar, orada çürüyor verdiğim etler. Sorun oluşturur mu? (Outworld'e bağlayalı 9 gün oldu.)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mustafaf

Media
Üye
Vermenize gerek yok Messorlar hasatçı türlerdir, bu yüzden tohum onlara yeterli geliyordur, ilerde gene un kurdu deneyebilirsiniz. Birde Verdiğiniz canlı yem ve alternatif canlı yemleri temizlemeniz gerek.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Yumurta üretimi için canlı yem şarttır. Tohumlar sadece karbonhidrat ihtiyaçlarını karşılar. Outworld büyük geldiyse yemiyor olabilirler, un kurdunu test tüpünün ağızına kadar koymayı deneyin. Ayrıca canlı yem, veya başka böcekler dışında koloniye bir şey vermeyin. Kırmızı eti veya kalan diğer etlerin hiçbirini sindirebilecek seviyede değil şu an koloniniz.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Yumurta üretimi için canlı yem şarttır. Tohumlar sadece karbonhidrat ihtiyaçlarını karşılar. Outworld büyük geldiyse yemiyor olabilirler, un kurdunu test tüpünün ağızına kadar koymayı deneyin.
Tohumlar protein ihtiyaçlarını da karşılar. Verdiği tohumlar yetiyor olabilir ya da un kurdunu doğru bir şekilde vermiyor olabilir.

Mustafaf

Media
Üye
Yumurta üretimi için canlı yem şarttır. Tohumlar sadece karbonhidrat ihtiyaçlarını karşılar. Outworld büyük geldiyse yemiyor olabilirler, un kurdunu test tüpünün ağızına kadar koymayı deneyin. Ayrıca canlı yem, veya başka böcekler dışında koloniye bir şey vermeyin. Kırmızı eti veya kalan diğer etlerin hiçbirini sindirebilecek seviyede değil şu an koloniniz.
Unutmayın hocam hasatçı türler protein ihtiyacının yaklaşık %60 kadarını tohumlardan alır.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Tohumlar protein ihtiyaçlarını da karşılar. Verdiği tohumlar yetiyor olabilir ya da un kurdunu doğru bir şekilde vermiyor olabilir.
Tohumlar ile bu açıklık kapatılamaz, yumurta üretimi için eklembacaklı sıvısına ihtiyaç vardır.
Unutmayın hocam hasatçı türler protein ihtiyacının yaklaşık %60 kadarını tohumlardan alır.
Sadece tohum vermek yeterli değil hocam.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocam outworld cok büyük değil aslında isterseniz foto atarım.
Atarsanız güzel olur, ama 15-20 işçili bir koloni bence fazla keşif yapmaz, yapsalar da un kurdunun akan sıvısından biraz içip geri giderler. Hepsini bitirmelerini beklemeyin. 😊
zaten yetmez hocam ama zaten 15-20 işçili bir koloni aman aman protein gerekmez
Ben koloninin maksimum gelişimi için gereken beslenmeden bahsediyorum hocam, ne kadar çok protein o kadar çok yumurta ve gelişim. Tohumlarla elbette hayatta kalabilirler, ama koloni sürdürülebilir olmaz. Bu yüzden canlı yem verilmeli.😊

çağrıgygsz

Pupa
Üye
Atarsanız güzel olur, ama 15-20 işçili bir koloni bence fazla keşif yapmaz, yapsalar da un kurdunun akan sıvısından biraz içip geri giderler. Hepsini bitirmelerini beklemeyin. 😊

Ben koloninin maksimum gelişimi için gereken beslenmeden bahsediyorum hocam, ne kadar çok protein o kadar çok yumurta ve gelişim. Tohumlarla elbette hayatta kalabilirler, ama koloni sürdürülebilir olmaz. Bu yüzden canlı yem verilmeli.😊
Kameram kırık kusura bakmayın.(bu fotoğraf outworldun ilk gününden kalma, şuan tüpün ağzı en üste kadar tohumla dolu ve çok kaliteli tohumlar var yemlikte.)

Ekli dosyalar

• IMG-20250525-WA0012.jpeg
    IMG-20250525-WA0012.jpeg
    44.8 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG-20250525-WA0016.jpg
    IMG-20250525-WA0016.jpg
    28.8 KB · Görüntüleme: 10

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Kameram kırık kusura bakmayın.(bu fotoğraf outworldun ilk gününden kalma, şuan tüpün ağzı en üste kadar tohumla dolu ve çok kaliteli tohumlar var yemlikte.)
Nanitik işçiler çoğunluktaysa hala keşif yapmıyor olabilirler. Dediğim gibi un kurdunu tüpün ağızına koyun. Ve eğer tohum taşıdıklarını görmüyorsanız tohumlardan bir iki tanesini kırıp tüpün içine kadar koyun.