Prensmi?

Tahaa

Yumurta
Üye
İyi günler, iyi hobiler.
Nitens kraliçem sanırım prens üretti. Bu dölenmemiş olduğu anlamına geliyor sanırım. Doğrulamak için soruyorum.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
IMG_20240621_171402.jpgIMG_20240621_171406_1.jpg

Tahaa

Yumurta
Üye
Çok ilginç yumurtalarlar ilgileniyor ve yumurtadan yaklaşık 45 günde çıktı çıkana kadar herşey normaldı yani.

Son düzenleme:

Mücteba

Pupa
Üye
Kraliçe döllenmemiş olabilir ve prens üretmiştir belki daha bilgi arkadaşlar kesin cevap verecektir.

Tahaa

Yumurta
Üye
bu nitens kıraliçesini internetten sipariş etmiştim yanında bir de componotus kıraliçesi sipariş ettim componotusun işçiside çıkmak üzere eğer onda da pirens çıkarsa bu işte bir problem vardır

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
bu nitens kıraliçesini internetten sipariş etmiştim yanında bir de componotus kıraliçesi sipariş ettim componotusun işçiside çıkmak üzere eğer onda da pirens çıkarsa bu işte bir problem vardır
Kesin bir yargıda bulunmak istemiyorum ama prens çıkartan bir kraliçe döllenmemiştir sipariş ettiğiniz kişi muhtemelen para için koloniden prensesleri almış kanatlarını koparmış ve size satmış

Tahaa

Yumurta
Üye
Kesin bir yargıda bulunmak istemiyorum ama prens çıkartan bir kraliçe döllenmemiştir sipariş ettiğiniz kişi muhtemelen para için koloniden prensesleri almış kanatlarını koparmış ve size satmış
Bende şu anda onları suçlamıyorum çünkü bence kantları yok yumurtluyo (şekerli su verdiğimde tekrar yumurtladı) ve yumurtalarıyla ilgileniyor. Yani dışarıdan döllenmiş bir kraliçe gibi duruyor. Dediğim gibi componotus kraliçesindede aynı sonuçla karşılaşırsam işler değişir.

Mücteba

Pupa
Üye
Arkadaşın demek istediği normalde döllenmemiş kraliçeler kanat dökmez satın aldığınız kişi kanatlarını koparmış olabilir demek istemiş ama tabi kimseyi zan altında bırakmak istemem.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Bende şu anda onları suçlamıyorum çünkü bence kantları yok yumurtluyo (şekerli su verdiğimde tekrar yumurtladı) ve yumurtalarıyla ilgileniyor. Yani dışarıdan döllenmiş bir kraliçe gibi duruyor. Dediğim gibi componotus kraliçesindede aynı sonuçla karşılaşırsam işler değişir.
Bende adamı suçlamıyorum zaten ama yapanlar olabiliyor malesef camponotus da ayni sonucta olursa benim dediğim tahminin ihtimali artar

DONT

Pupa
Üye
Kraliçenin kanat kısmını net bir şekilde çekebilirmisin

DONT

Pupa
Üye
Normal duruyor pek koparılmışa benzemiyor ama yumurtaların ilerdeki süreçte normalden daha büyük olduğunu görürseniz yine alete çıkarıcak demektir. Öyle bir durum olursa aldığınız kişiyle görüşmenizi tavsiye ederim

ATHENA

Minör
Üye
Kraliçe kendi dökmüş gibi duruyor

Tahaa

Yumurta
Üye
Bir de ben ballı su verdiğimde ertesi gün tekrar yumurtladı benim bildiğim döllenmemiş kraliçeler pek yumurtlamaya hevesli olmazlar

Tahaa

Yumurta
Üye
Normal duruyor pek koparılmışa benzemiyor ama yumurtaların ilerdeki süreçte normalden daha büyük olduğunu görürseniz yine alete çıkarıcak demektir. Öyle bir durum olursa aldığınız kişiyle görüşmenizi tavsiye ederim
Satın aldıgım yeri durum tamamen belli olmadan söylemeyi dûşünmüyorum ama güvenilir bir yer olduğunu düşünûyorum