Cinsine ve türüne bağlı değişir ama 1 hafta bekleyip yumurtlamazsa muhtemelen döllenmemiştir.Merhabalar 2 gün önce 2 tane prenses buldum myrmecina graminicola cinsi ama döllenmiş mi döllenmemiş mi emin değilim,
nasıl anlarım?
Ekli dosyayı görüntüle 41580Ekli dosyayı görüntüle 41581
Döllenmiş olduğunu kanat döktüğünde anlayabilirsin bu kanat dökme olayı değişiyor duruma göre benim tetra kanat dökmeden 6 işçi olmuştu sonra döktü kanadını yani belki 1 günde döker belki 1 ay belki hiç dökmeye bilir tekrardan döllenme sorusuna gelirsek bulduğun yerlerinde önemi var eğer bir yuvanın ağzında bulduysan veya çok yakınında bulduysan döllenmemişdir ama yolda tek başına etrafta koşuştururken aldıysanız muhtemelen döllenmişlerdir.Merhabalar 2 gün önce 2 tane prenses buldum myrmecina graminicola cinsi ama döllenmiş mi döllenmemiş mi emin değilim,
nasıl anlarım?
Yuva ağzında veya başka bir koloninin yakınında bulmadım ama bulduğumda yanyana 3 tane yatıyordu 2 sini yakaladım.Döllenmiş olduğunu kanat döktüğünde anlayabilirsin bu kanat dökme olayı değişiyor duruma göre benim tetra kanat dökmeden 6 işçi olmuştu sonra döktü kanadını yani belki 1 günde döker belki 1 ay belki hiç dökmeye bilir tekrardan döllenme sorusuna gelirsek bulduğun yerlerinde önemi var eğer bir yuvanın ağzında bulduysan veya çok yakınında bulduysan döllenmemişdir ama yolda tek başına etrafta koşuştururken aldıysanız muhtemelen döllenmişlerdir.
Yani yan yana olmaları hakkında bir fikrim yok ma belki Multi ola bir türdür ve başka Multi olmayan bir türle kavga etmiş olabilir ama net değil belki doğal yollarla ölmüşlerdir yada kavga etmişlerdir dediğiniz gibi zaman gösterecek umarım döllenmişdir iyi hobiler tekrardan.Yuva ağzında veya başka bir koloninin yakınında bulmadım ama bulduğumda yanyana 3 tane yatıyordu 2 sini yakaladım.
Yanyana olmasından dolayı biraz korkuyorum ama sanırım bunu zaman gösterecek
Teşekkürler.Yani yan yana olmaları hakkında bir fikrim yok ma belki Multi ola bir türdür ve başka Multi olmayan bir türle kavga etmiş olabilir ama net değil belki doğal yollarla ölmüşlerdir yada kavga etmişlerdir dediğiniz gibi zaman gösterecek umarım döllenmişdir iyi hobiler tekrardan.
Myrmecina graminicola tek kraliçeli koloniler kurar diye geçiyor. Bence ikisini ayırmalısınız. Zaten çok nadir bir türdür şansınızı artırmaya çalışmalısınız. Ayrıca semi-claustral beslemeniz gerekiyor. Doğada springtaillerle beslenirler. Eğer varsa springtail verebilirsiniz ve tüpe toprak setup kurabilirsiniz. Nemi severler. Zaten yumurta alması zor bir tür olduğu için 1 haftada yumurtlamadı diye döllenmemiş olduğunu söylemek çok saçma olur. Uygun setupı hazırlayıp beklemek dışında yapabileceğiniz bir şey yok.Merhabalar 2 gün önce 2 tane prenses buldum myrmecina graminicola cinsi ama döllenmiş mi döllenmemiş mi emin değilim,
nasıl anlarım?
Teşekkürler ama multiqueen diye biliyorum.Myrmecina graminicola tek kraliçeli koloniler kurar diye geçiyor. Bence ikisini ayırmalısınız. Zaten çok nadir bir türdür şansınızı artırmaya çalışmalısınız. Ayrıca semi-claustral beslemeniz gerekiyor. Doğada springtaillerle beslenirler. Eğer varsa springtail verebilirsiniz ve tüpe toprak setup kurabilirsiniz. Nemi severler. Zaten yumurta alması zor bir tür olduğu için 1 haftada yumurtlamadı diye döllenmemiş olduğunu söylemek çok saçma olur. Uygun setupı hazırlayıp beklemek dışında yapabileceğiniz bir şey yok.
O zaman muhtemelen başka bir koloni saldırmıştırTeşekkürler ama multiqueen diye biliyorum.