Merhaba bu hobiye yeni başladım balkonumda hareketsiz duran bir Formica rufibarbis buldum fakat daha prenses 1 gün içerisinde kanatlarını döker dendi fakat neredeyse 24 saat oldu ve hala dökmedi sanırım çiftleşmedi sizce doğaya geri bırakmalı mıyım?
1-2 gün daha bekle sonra salMerhaba bu hobiye yeni başladım balkonumda hareketsiz duran bir Formica rufibarbis buldum fakat daha prenses 1 gün içerisinde kanatlarını döker dendi fakat neredeyse 24 saat oldu ve hala dökmedi sanırım çiftleşmedi sizce doğaya geri bırakmalı mıyım?
Hocam bende 2 messor vardı biri 3. Gün diğeri 5. Gün kanat döktü şuan ikiside yumurtladı.Merhaba bu hobiye yeni başladım balkonumda hareketsiz duran bir Formica rufibarbis buldum fakat daha prenses 1 gün içerisinde kanatlarını döker dendi fakat neredeyse 24 saat oldu ve hala dökmedi sanırım çiftleşmedi sizce doğaya geri bırakmalı mıyım?
işçileri çıkmasına rağmen kanat dökmeyen kraliçelere şahit oldum kanat çiftleşip çiftleşmediği konusunda net bi faktör değil bence karanlık sarsıntısız ortamda 1 hafta kadar bekletmeni öneririm yumurtlamazsa bırakabilirsinMerhaba bu hobiye yeni başladım balkonumda hareketsiz duran bir Formica rufibarbis buldum fakat daha prenses 1 gün içerisinde kanatlarını döker dendi fakat neredeyse 24 saat oldu ve hala dökmedi sanırım çiftleşmedi sizce doğaya geri bırakmalı mıyım?