Prenses ve Prensler

Floxy

Yumurta
Üye
Arkadaşlar selamlar. Bir konuda bilgi almak için yazıyorum.
Bazı büyük kolonilerde prens/prenses yumurtası olduğunu görüyorum sanırım alate deniyor ismine. Şuan benim 120/150 işçilik bir messor kolonim var ve henüz öyle bir şeye rastlamadım fakat merak ettiğim; kolonimde böyle bir durum meydana gelirse ne yapmam gerekiyor? Prens/prensesleri doğaya mı salmalıyım yoksa başka bir koloni kurmak için başka bir tüpe alsam yumurtlar mı veya hiç ellemeyip akışına mı bırakmalıyım? Ve eğer alate yumurtlaması için bir şeyler yapabiliyorsam bunlar nelerdir yardımcı olabilir misiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar selamlar. Bir konuda bilgi almak için yazıyorum.
Bazı büyük kolonilerde prens/prenses yumurtası olduğunu görüyorum sanırım alate deniyor ismine. Şuan benim 120/150 işçilik bir messor kolonim var ve henüz öyle bir şeye rastlamadım fakat merak ettiğim; kolonimde böyle bir durum meydana gelirse ne yapmam gerekiyor? Prens/prensesleri doğaya mı salmalıyım yoksa başka bir koloni kurmak için başka bir tüpe alsam yumurtlar mı veya hiç ellemeyip akışına mı bırakmalıyım? Ve eğer alate yumurtlaması için bir şeyler yapabiliyorsam bunlar nelerdir yardımcı olabilir misiniz?
Hocam benim kolonim alate üretmişti ama tür ensesti messorlar öyle değil test tüpünde çiftleşmezler. Alate üretimini messorlar geç yapar daha fazla işçi ürettiğinde koloni alate üretirler en hızlı şekilde alate istiyorsanız boostlayın onlarlar uygun görürlerse üretirler. Eğer yakında messor kolonisi veya uçusu varsa salabilirsiniz başka bişey yapamazsınız çünkü.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Koloni belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra prens ve prenses üretmeye başlar, bunun üretimi için yapabileceğiniz şey ise koloninizi büyütmek yani işçi sayısını arttırmak. İşçi sayısını arttırmak için de beslemelerini çok iyi yapmalısınız, yani canlı yemlerini şekerli sularını eksik etmemelisiniz, burada eğer imkanınız varsa farklı farklı canlı yemler alın ve karıncalarınızı karma besleyin. Yani sadece un kurdu alıp onlarla beslemek yerine un kurdu bufalo kurdu morio kurdu alın ve bunları verin, Tartara alın dubia alın bunları verin, veya artık aklınıza başka hangi canlı yem gelirse. Bu şekilde beslenen koloniler diğer kolonilere kıyasla çok daha sağlıklı olur ve ciddi oranda daha fazla gelişim gösterir. Ensest üreyen bir cins bakmıyorsanız Alateler yumurtalarından çıktığında onları doğaya salabilirsiniz. Siz onları doğaya salana kadar kolonide işçilerle aynı görevleri yapacaklardır.

özcan

Media
Üye
Koloni belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra prens ve prenses üretmeye başlar, bunun üretimi için yapabileceğiniz şey ise koloninizi büyütmek yani işçi sayısını arttırmak. İşçi sayısını arttırmak için de beslemelerini çok iyi yapmalısınız, yani canlı yemlerini şekerli sularını eksik etmemelisiniz, burada eğer imkanınız varsa farklı farklı canlı yemler alın ve karıncalarınızı karma besleyin. Yani sadece un kurdu alıp onlarla beslemek yerine un kurdu bufalo kurdu morio kurdu alın ve bunları verin, Tartara alın dubia alın bunları verin, veya artık aklınıza başka hangi canlı yem gelirse. Bu şekilde beslenen koloniler diğer kolonilere kıyasla çok daha sağlıklı olur ve ciddi oranda daha fazla gelişim gösterir. Ensest üreyen bir cins bakmıyorsanız Alateler yumurtalarından çıktığında onları doğaya salabilirsiniz. Siz onları doğaya salana kadar kolonide işçilerle aynı görevleri yapacaklardır.
Peki, salmazsak hayatının sonuna kadar devam mı ediyor çalışmaya?

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam doğada bazı alateler uçuş yapmak istemez koloni işçileri ya onları zorla tutup dışarı atar ya da hayatlarının sonuna kadar işçi muamelesi görürler ama nadir bir durumdur hemde doğaya salmak daha etik olur. Keşke esaret altında çiftleltirebilsek ama maalesef çok zor.

özcan

Media
Üye
Hocam doğada bazı alateler uçuş yapmak istemez koloni işçileri ya onları zorla tutup dışarı atar ya da hayatlarının sonuna kadar işçi muamelesi görürler ama nadir bir durumdur hemde doğaya salmak daha etik olur. Keşke esaret altında çiftleltirebilsek ama maalesef çok zor.
Peki, prenses üreten koloni prensesleri kolonide tutup bir de prens üretip kendi kraliçelerini üretebilirlermi? 🤨

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
Peki, prenses üreten koloni prensesleri kolonide tutup bir de prens üretebilirler mi? 🤨
Hocam, mümkün diye biliyorum ama çok düşük bir ihtimal. Erkek alate'ler döllenmemiş yumurtalardan çıkar. Yani prensesin çiftleşmeden yumurta bırakması gerekir, bu da çok düşük bir ihtimal. Ama kraliçe sonraki üreme döneminde erkek üretirse, prenseslerle çiftleşebilirler. Tabii, eğer tür ensest bir yapıya sahipse. Ben de deneyecektim ama koloni o kadar yaşayamadı.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Eğer outworld açıksa prenses ve prensler uygun bir zamanda uçup outworldden ayrılırlar. Tabi evinizde uçacaklarından çiftleşecek bir birey bulamaz ve ölürler. Veya outworldünüzün kapağı kapalıysa uçup geri düşlerler ve erkekler bir süre sonra ölür, prensesler ise ömür boyu çalışırlar evet. Bir sonraki sezon tekrar alate üretimi olur ve bahsettiklerim tekrarlanır.
Peki, prenses üreten koloni prensesleri kolonide tutup bir de prens üretip kendi kraliçelerini üretebilirlermi? 🤨
Evet üretimi arttırmak adına bazı cinsler bunu yapıyor. Tabii prenses sadece erkek yumurta üretebilir, ama pheidolelerde ensest üreme olduğundan ensest üreyip yeni kraliçe de koloniye katılıp kolonide içşi üretimine katkıda bulunabiliyor. Yani bir pheidole prensesi ensest üreyip sonra kolonide ayrı bir odada yuva kurarsa kraliçeler birbirleriyle hiç karşılaşmayacağından birbirlerini öldürmezler ve kolonide birden fazla kraliçe üretim yapar. Hatta çoğu büyük kolonide bu dediğim olay aslında mevcut.