Bi' kanatlı buldum ama emin olamadım tam anlamıyla cinsiyetinin ne olduğuna yardım ederseniz sevinirim. Tür bilgisi de rica edeceğim, teşekkürler.
Çok teşekkür ederim yardım içinMessor prensesi.
Rahatsız etmemek 🤗.Çok teşekkür ederim yardım için
Birde bugün aşırı streslenmiş olabilir stresini atması için en iyi yapabileceğim şey nedir acaba?
Karıncanızın boyuna uygun bir yuva ayarladıktan sonra en az 1 hafta rahatsız etmemenizi tavsiye ederim. Karıncanızın döllenmemiş olma ihtimali var. Eğer birkaç hafta içerisinde kanat dökmezse, yumurta yapmazsa, ya da yaptığı yumurtaları dağıtma eğilimi gösterirse muhtemelen çiftleşmemiştir. O durumda karıncayı doğaya salabilirsiniz.Çok teşekkür ederim yardım için
Birde bugün aşırı streslenmiş olabilir stresini atması için en iyi yapabileceğim şey nedir acaba?
Şu an ki yuvası maalesef imkansızlıktan dolayı çok küçük bende bu durumdan endişeli ve üzgünüm.Karıncanızın boyuna uygun bir yuva ayarladıktan sonra en az 1 hafta rahatsız etmemenizi tavsiye ederim. Karıncanızın döllenmemiş olma ihtimali var. Eğer birkaç hafta içerisinde kanat dökmezse, yumurta yapmazsa, ya da yaptığı yumurtaları dağıtma eğilimi gösterirse muhtemelen çiftleşmemiştir. O durumda karıncayı doğaya salabilirsiniz.
Şimdilik titreşim ve ışıktan uzak bir yerde dursun.
Aslında ben tam tersini kast etmiştimŞu an ki yuvası maalesef imkansızlıktan dolayı çok küçük bende bu durumdan endişeli ve üzgünüm.
En yakın zamanda test tüpü alacağım inşallah.
Birde soru sormak istiyorum acaba test tüpü aldığımda yumurta dökmezse nasıl aktarma yapayım veya ilk işçi çıkana kadar burda dursun mu?
Çünkü Messor'lar iri bi cins bu alan dar gelecektir.
Çok ama çok teşekkür ederim.Aslında ben tam tersini kast etmiştim. Karıncanın rahat dönebileceği kadar alan varsa yeterlidir. Koloniler/kraliçeler kuruluş aşamasında dar alanda daha rahat eder. Geniş alan kraliçeyi strese sokar. Şu anki alan yeterlidir. Hatta pamuğu azıcık daha ittirebilirsiniz.
Kraliçeniz yumurtlamazsa manuel transfer yapabilirsiniz. Tüpleri uç uca getirip ters çevirin, Messor zaten iyi bir tırmanıcı değildir hemen diğer tüpe düşer. Transfer kolayca hallolur.
Nem bitmediği sürece burada yaşayabilir hocam. Karınca açısından problem olmaz. Ama sizin açınızdan test tüpü şırıngaya göre daha temiz bir görsel oluşturur. O yüzden transfer yapmayı tercih edebilirsiniz. Ek olarak Messorlar dışkılayan bir cins. Cam test tüpünün temizliği plastik şırıngaya göre daha basit olur herhalde.
İlk işçiler nanitik olacağı için tüpteki alan her türlü yeterli olacaktır. İlk işçiler koloninin en minik işçileri olacak.
Rica ederim, ne mutlu bana😊.Çok ama çok teşekkür ederim.
Gerçekten çok iyi açıklama yapmışsınız ve benim ilk heyecanımı çok rahatlattı.
İyi ki varsınız tekrardan teşekkürler![]()
Evet bende bu sebepten prens olabileceğini düşündüm ve haliyle arada kaldım.Abdomeni küçük gözüküyor, yumurtlarsa yumurtaldıktan sonra besleme yapmanızı tavsiye ederim.
Hocam ağız kısmında sanki çok ufak çengeller var gibi duruyo amaMessor prensesi.
Çengel? Nasıl birşeyden bahsediyorsunuz?Hocam ağız kısmında sanki çok ufak çengeller var gibi duruyo ama
Yani ağzında sanki kıskaç var gibi duruyor.Çengel? Nasıl birşeyden bahsediyorsunuz?
Ağzı olmasın?Yani ağzında sanki kıskaç var gibi duruyor.
Daha iyi bı fotoğraf çekmeye çalışayım mı?
Videolar dışında kraliçe karınca görme imkanım olmadı.Ağzı olmasın?
Tamamdır aynen bu şekilde.Önceden çekmiş olduğum bir fotoğraf.
Ekli dosyayı görüntüle 42128