Prenses mi? Prens mi?

waynhen

Pupa
Üye
Bi' kanatlı buldum ama emin olamadım tam anlamıyla cinsiyetinin ne olduğuna yardım ederseniz sevinirim. Tür bilgisi de rica edeceğim, teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_20240819_234752.jpg
    IMG_20240819_234752.jpg
    13.8 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20240819_234829.jpg
    IMG_20240819_234829.jpg
    15.2 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20240819_234912.jpg
    IMG_20240819_234912.jpg
    16 KB · Görüntüleme: 32

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Çok teşekkür ederim yardım için :)
Birde bugün aşırı streslenmiş olabilir stresini atması için en iyi yapabileceğim şey nedir acaba?
Karıncanızın boyuna uygun bir yuva ayarladıktan sonra en az 1 hafta rahatsız etmemenizi tavsiye ederim. Karıncanızın döllenmemiş olma ihtimali var. Eğer birkaç hafta içerisinde kanat dökmezse, yumurta yapmazsa, ya da yaptığı yumurtaları dağıtma eğilimi gösterirse muhtemelen çiftleşmemiştir. O durumda karıncayı doğaya salabilirsiniz.

Şimdilik titreşim ve ışıktan uzak bir yerde dursun.

waynhen

Pupa
Üye
Karıncanızın boyuna uygun bir yuva ayarladıktan sonra en az 1 hafta rahatsız etmemenizi tavsiye ederim. Karıncanızın döllenmemiş olma ihtimali var. Eğer birkaç hafta içerisinde kanat dökmezse, yumurta yapmazsa, ya da yaptığı yumurtaları dağıtma eğilimi gösterirse muhtemelen çiftleşmemiştir. O durumda karıncayı doğaya salabilirsiniz.

Şimdilik titreşim ve ışıktan uzak bir yerde dursun.
Şu an ki yuvası maalesef imkansızlıktan dolayı çok küçük bende bu durumdan endişeli ve üzgünüm.
En yakın zamanda test tüpü alacağım inşallah.
Birde soru sormak istiyorum acaba test tüpü aldığımda yumurta dökmezse nasıl aktarma yapayım veya ilk işçi çıkana kadar burda dursun mu?
Çünkü Messor'lar iri bi cins bu alan dar gelecektir.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Şu an ki yuvası maalesef imkansızlıktan dolayı çok küçük bende bu durumdan endişeli ve üzgünüm.
En yakın zamanda test tüpü alacağım inşallah.
Birde soru sormak istiyorum acaba test tüpü aldığımda yumurta dökmezse nasıl aktarma yapayım veya ilk işçi çıkana kadar burda dursun mu?
Çünkü Messor'lar iri bi cins bu alan dar gelecektir.
Aslında ben tam tersini kast etmiştim:D. Karıncanın rahat dönebileceği kadar alan varsa yeterlidir. Koloniler/kraliçeler kuruluş aşamasında dar alanda daha rahat eder. Geniş alan kraliçeyi strese sokar. Şu anki alan yeterlidir. Hatta pamuğu azıcık daha ittirebilirsiniz.

Kraliçeniz yumurtlamazsa manuel transfer yapabilirsiniz. Tüpleri uç uca getirip ters çevirin, Messor zaten iyi bir tırmanıcı değildir hemen diğer tüpe düşer. Transfer kolayca hallolur.

Nem bitmediği sürece burada yaşayabilir hocam. Karınca açısından problem olmaz. Ama sizin açınızdan test tüpü şırıngaya göre daha temiz bir görsel oluşturur. O yüzden transfer yapmayı tercih edebilirsiniz. Ek olarak Messorlar dışkılayan bir cins. Cam test tüpünün temizliği plastik şırıngaya göre daha basit olur herhalde.

İlk işçiler nanitik olacağı için tüpteki alan her türlü yeterli olacaktır. İlk işçiler koloninin en minik işçileri olacak:).

waynhen

Pupa
Üye
Aslında ben tam tersini kast etmiştim:D. Karıncanın rahat dönebileceği kadar alan varsa yeterlidir. Koloniler/kraliçeler kuruluş aşamasında dar alanda daha rahat eder. Geniş alan kraliçeyi strese sokar. Şu anki alan yeterlidir. Hatta pamuğu azıcık daha ittirebilirsiniz.

Kraliçeniz yumurtlamazsa manuel transfer yapabilirsiniz. Tüpleri uç uca getirip ters çevirin, Messor zaten iyi bir tırmanıcı değildir hemen diğer tüpe düşer. Transfer kolayca hallolur.

Nem bitmediği sürece burada yaşayabilir hocam. Karınca açısından problem olmaz. Ama sizin açınızdan test tüpü şırıngaya göre daha temiz bir görsel oluşturur. O yüzden transfer yapmayı tercih edebilirsiniz. Ek olarak Messorlar dışkılayan bir cins. Cam test tüpünün temizliği plastik şırıngaya göre daha basit olur herhalde.

İlk işçiler nanitik olacağı için tüpteki alan her türlü yeterli olacaktır. İlk işçiler koloninin en minik işçileri olacak:).
Çok ama çok teşekkür ederim.
Gerçekten çok iyi açıklama yapmışsınız ve benim ilk heyecanımı çok rahatlattı.
İyi ki varsınız tekrardan teşekkürler :)

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Çok ama çok teşekkür ederim.
Gerçekten çok iyi açıklama yapmışsınız ve benim ilk heyecanımı çok rahatlattı.
İyi ki varsınız tekrardan teşekkürler :)
Rica ederim, ne mutlu bana😊.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Abdomeni küçük gözüküyor, yumurtlarsa yumurtaldıktan sonra besleme yapmanızı tavsiye ederim.

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Önceden çekmiş olduğum bir fotoğraf.
IMG_20240504_222248_383.jpg