Prens ve Prensesi Aynı Tüpe Koymalı mıyım?

Mathilda

Larva
Üye
Merhaba, selamlar. Bugün ormanda yürüyüş yaparken cinsinden emin olamadığım prens ve prensesler yakaladım. Ben de ne olur ne olmaz diyerek hem prens hem de prensesleri aldım yanıma fakat döllenip döllenmediklerinden emin değilim. Bu arkadaşları çift olarak tüpe koysam bir sorun olur mu sizce, döllenmeyi garantiye almak gibi?

armagankaya

Nanitik
Üye
Merhaba, selamlar. Bugün ormanda yürüyüş yaparken cinsinden emin olamadığım prens ve prensesler yakaladım. Ben de ne olur ne olmaz diyerek hem prens hem de prensesleri aldım yanıma fakat döllenip döllenmediklerinden emin değilim. Bu arkadaşları çift olarak tüpe koysam bir sorun olur mu sizce, döllenmeyi garantiye almak gibi?
Çiftleceklerini düşünmüyorum belki farklı cins oldukları için olabilir.

Mathilda

Larva
Üye
Çiftleceklerini düşünmüyorum belki farklı cins oldukları için olabilir.
Cins arayışım hala devam ediyor fakat bir bilgiyi atlamışım. Ormanda yürürken kayaları kaldırırım altlarında nasıl bir yaşam olduğunu görmek için, prensleri ve prensesler iaynı kaya altında buldum, ve muhtemelen birkaç gün içinde uçuş gerçekleşecekti. Yani aynı tür olduklarını düşünüyorum.

armagankaya

Nanitik
Üye
Cins arayışım hala devam ediyor fakat bir bilgiyi atlamışım. Ormanda yürürken kayaları kaldırırım altlarında nasıl bir yaşam olduğunu görmek için, prensleri ve prensesler iaynı kaya altında buldum, ve muhtemelen birkaç gün içinde uçuş gerçekleşecekti. Yani aynı tür olduklarını düşünüyorum.
Deneyin siz hem sizin içinde yeni bir tecrübe olmuş olur iyi hobiler dilerim.

Böcek_sevdalı

Nanitik
Üye
Yanlış olabilir ama aynı koloninin prens ve prensesleri çifleşmes diye biliyorum

Mathilda

Larva
Üye

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye
Anladım, bu bilgiden haberim yoktu, yarın ilk iş geri bırakacağım onları.
İnbreeding ile üreyen bir cins değilse tüpte çiftleşme ve koloni içi çiftleşme mümkün değil şuanda uçuşu olan cinslerin çoğu da bunu yapmıyor fotoğraf atın belki inbreeding yapan bir yapan bir cinstir.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
İnbreeding ile üreyen bir cins değilse tüpte çiftleşme ve koloni içi çiftleşme mümkün değil şuanda uçuşu olan cinslerin çoğu da bunu yapmıyor fotoğraf atın belki inbreeding yapan bir yapan bir cinstir.
Nadiren olsa da çiftleşme olur ama işçiler sağlıklı olmayabilir.

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye
Nadiren olsa da çiftleşme olur ama işçiler sağlıklı olmayabilir.
Ben cataglyphis çifteştirmiştim kanat döktü ama yumurtlamadı en fazla öyle olur eğer monomorium pharaonis veya plagiolepis filan değilse bu aylarda bu cinsler çok aktif değil herhalde hiç bulan olmadı.

Mathilda

Larva
Üye
Ben cataglyphis çifteştirmiştim kanat döktü ama yumurtlamadı en fazla öyle olur eğer monomorium pharaonis veya plagiolepis filan değilse bu aylarda bu cinsler çok aktif değil herhalde hiç bulan olmadı.
Hala cins tahmini yapamıyorum. Bu aylarda uçuşu olan olmayan takvimdeki tüm türleri kontrol ettim fakat hiçbir şekilde bulamadım. Fotoğraf atmak için uygun bir cihazım yok şuan o yüzden buraya da fotoğraf atamıyorum, delireceğim.

Çok zorlanıyorum.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-10-15 at 13.50.46 (3).jpeg
    WhatsApp Image 2025-10-15 at 13.50.46 (3).jpeg
    17.7 KB · Görüntüleme: 9
  • WhatsApp Image 2025-10-15 at 13.50.46 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2025-10-15 at 13.50.46 (2).jpeg
    17.9 KB · Görüntüleme: 8
  • WhatsApp Image 2025-10-15 at 13.50.46 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-10-15 at 13.50.46 (1).jpeg
    23.6 KB · Görüntüleme: 9
  • WhatsApp Image 2025-10-15 at 13.50.46.jpeg
    WhatsApp Image 2025-10-15 at 13.50.46.jpeg
    20.8 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye
Hala cins tahmini yapamıyorum. Bu aylarda uçuşu olan olmayan takvimdeki tüm türleri kontrol ettim fakat hiçbir şekilde bulamadım. Fotoğraf atmak için uygun bir cihazım yok şuan o yüzden buraya da fotoğraf atamıyorum, delireceğim.

Çok zorlanıyorum.
Camponotus lateralis grubundan prensesler mümkün değil verimli bir çiftleşme olması.

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye
10 dk kadar önce geri yuvalarına bıraktım, Fakat bölgeyi işaretleyip uçuşları takip edeceğim. Camiadan özür dilerim. Niyetim yuvanın yapısını bozmak değildi, artık daha dikkatli davranacağım.
Sıkıntı yok hocam ger koyduğunuz sürece sıkıntı olmaz öğrenmiş oldunuz doğadaki yuvalar olabildiğince müdahale etmemek gerekiyor.