Prens mi?

Couldex

Yumurta
Üye
Bugün evde otururken kolumda gezdiğini fark ettim prens midir bu arkadaş

Ekli dosyalar

• 20220929_162419.jpg
    20220929_162419.jpg
    20.1 KB · Görüntüleme: 31
  • 20220929_162436.jpg
    20220929_162436.jpg
    22.2 KB · Görüntüleme: 30

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Teşekkürler dışarıya bıraktım solenopsis prensiymiş sitenin içi prens ve kraliçe kaynıyor. Dışarı çıkınca fark ettim.
prens ve kraliçe kaynıyor ise muhtemelen uçuş vardır. bulduğunuz yerin yakınlarında aramanızı tavsiye ederim. bu gün bende solenopsis kraliçesi buldum fazlasıyla. geçen günlerdeki yağmurlarla beraber solenopsis uçuşlar 1-2 gündür fazlalaşmış. solenopsis bulan tayfa çok fazla var. multi yapılabiliyor. o yüzden bence çıkın ve birkaç tane arayın. multi deneyiminizi geliştirmiş olursunuz.

Couldex

Yumurta
Üye
prens ve kraliçe kaynıyor ise muhtemelen uçuş vardır. bulduğunuz yerin yakınlarında aramanızı tavsiye ederim. bu gün bende solenopsis kraliçesi buldum fazlasıyla. geçen günlerdeki yağmurlarla beraber solenopsis uçuşlar 1-2 gündür fazlalaşmış. solenopsis bulan tayfa çok fazla var. multi yapılabiliyor. o yüzden bence çıkın ve birkaç tane arayın. multi deneyiminizi geliştirmiş olursunuz.
Buldum ve bir kaç tane aldım denicem teşekkür ederim.

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Antenleri düz olupta kralice karincalarda var nerden emin olupda bu bilgiyi verdiniz ben böyle biseyi çok eskiden demistim ve bana antenleri düz olunca kralice olabilir demişlerdi o yüzden verdiğiniz bilgi yanlış
kanka sana o bilgiyi kim vermişse kazık yemişsin kraliçeyi prensten ayırmanın en kolay ve ilk yolu antenlerine bakmaktır. muhtemelen yanlış bir bilgi almışsın.

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
kanka sana o bilgiyi kim vermişse kazık yemişsin kraliçeyi prensten ayırmanın en kolay ve ilk yolu antenlerine bakmaktır. muhtemelen yanlış bir bilgi almışsın.
yo hayır antenler net bir ayıraç değildir iki parça halinde anteni olan çok fazla prens gördüm, kesin ayıraç kafa thorax oranıdır

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
şuana kadar rastladığım tüm prenslerin antneleri kırılıyor

ama daha geriden kırlıyor bir ayraç olabilir belki kraliçelerin ortadan kırılıyor (gözlemlerim)

karıncabuldum

Pupa
Üye
Dostum iyice araştır geri gel yanlış bilgi verme daha dün bulduğum prensin antenleri kırıktı o yüzden araştırmadan net bisi deme

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Arkadaşlar lütfen saçma olan yanlışlara inanmayın ve sorgulamadan yaymayın bu bilgileri.
Tamamiyle yanlış, en kolay ve ilk yolu kafa ve thoraxın oranına bakmaktır. Yani sen bu bilgiyi nereden aldıysan kazık yemişsin 😉
Catag prensleri dışında anteni kırılmayan prens görmedim
İlginç geldi🙂
images (27).jpegimages (29).jpeg
images (30).jpeg
images (28).jpeg
Görsellerin hepsi prens. Sırasıyla formica, cataglyphis, tapinoma, camponotus ve son olarak myrmica prensleri

Ekli dosyalar

• images (32).jpeg
    images (32).jpeg
    70.8 KB · Görüntüleme: 4

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Arkadaşlar lütfen saçma olan yanlışlara inanmayın ve sorgulamadan yaymayın bu bilgileri.

Tamamiyle yanlış, en kolay ve ilk yolu kafa ve thoraxın oranına bakmaktır. Yani sen bu bilgiyi nereden aldıysan kazık yemişsin 😉

İlginç geldi🙂
Ekli dosyayı görüntüle 18782Ekli dosyayı görüntüle 18785
Ekli dosyayı görüntüle 18786
Ekli dosyayı görüntüle 18789
Görsellerin hepsi prens. Sırasıyla formica, cataglyphis, tapinoma, camponotus ve son olarak myrmica prensleri
hm ben yanlış biliyormuşum demekki bilgi için teşekkürler birdahaki sefere daha dikkatli olmaya çalışırım.