Prenolepis için soğuk ortam

leoa

Yumurta
Üye
Prenolepis kralicem var ve 2 haftadır işçiler bir şey yemiyordu dcye sordum sıkıntının sıcaklıktan kaynaklı olabileceğini söylediler. Bakım rehberinde sanırım bi hata olmuş. Şimdi sıcaklıklar yükseldi iyice, 36 dereceleri görüyoruz. Ben karıncalar için soğuk ortamı nasıl oluşturabilirim bir de buraya yazmak istedim.

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Bende bunu merak ediyorum. Buzdolabında 10 derecede bakılır mı, buzdolabının bir zararı olur mu?

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Bende bunu merak ediyorum. Buzdolabında 10 derecede bakılır mı, buzdolabının bir zararı olur mu?
10 derece pronolepis nitens için sorun çıkarmayacak bir sıcaklık yüksek olması düşük olmasından daha sağlıklı prenolepis nitensler için

leoa

Yumurta
Üye
İşçiler ilk çıktıktan 2 gün sonra şekerli su verdim ilgilenmediler. Bekledim biraz 2. Hafta un kurdundan bir parça verdim onu da umursamadılar bunun nedeni nedir peki

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
30 lu dereceler sıkıntı olmaz mı yani
Hayır, 30 derecedeki muhtemel yakın gelecekleri ölüm olur. Sıcaklığı 20-15 aralığında, mümkünse de 18 sabit olarak tutmaya çalışın. Çok üstler ölüme çok altlar yavaş gelişime yol açar. Hava soğukken aktif olabildikleri kadar aktiftirler.
Hocam gelişimleri yavaş olur ama olur yani. Evde klima açık olduğu sürece klimalı odada tutmaya çalışın klima kapalıyken de -ani ve yüksek bir sıcaklık değişimine yol açmamak şartıyla- dolap gibi bir alanda tutabilirsiniz.