Merhabalar dostlar, Prelonepis Nitens türü bir kraliçem var. Bir haftadan uzun süredir benimle ve ilk yumurtalarını 2 gün önce bıraktı. İlk işçiye kadar besleme yapmayı pek düşünmüyordum fakat bu ilk kraliçelerimden biri olduğu için biraz deneyimsizim. Sizce ufak şekerli su vermeli miyim? Ayrıca şekerli suyun oranlarını ve nasıl vermem gerektiği ile ilgili bir tecrübem de yok. Bir yerde 1 çay bardağı suya 3 küp şeker diye okumuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum. Desteğiniz için buradayım. Kraliçenin görsellerini de ekliyorum belki görmek isteyenler olur diye.

Şuan tüp odamdaki camın mermerinin üzerinde. Sıcaklık mevzusunu çözmüş gibi görünüyor. Tahmini 17-19 derece arası bir sıcaklıkta. Ayrıca konu içerisinde önceden almış olduğum bir formikaryumun kullanılıp kullanılamıyacağını da sormak isterim.

Formikaryum bu şekilde. Pamulu kısma su koyup denemiştim fakat o kısım içeride nem yapmıyor çünkü hiçbir bağlantısı yok. Sadece outworld kısmına tüpü bağlayıp orayı kullanmayı düşünüyorum. Neler yapılabilir önerileriniz var mı?

Şuan tüp odamdaki camın mermerinin üzerinde. Sıcaklık mevzusunu çözmüş gibi görünüyor. Tahmini 17-19 derece arası bir sıcaklıkta. Ayrıca konu içerisinde önceden almış olduğum bir formikaryumun kullanılıp kullanılamıyacağını da sormak isterim.

Formikaryum bu şekilde. Pamulu kısma su koyup denemiştim fakat o kısım içeride nem yapmıyor çünkü hiçbir bağlantısı yok. Sadece outworld kısmına tüpü bağlayıp orayı kullanmayı düşünüyorum. Neler yapılabilir önerileriniz var mı?