Merhabalar,
Tavşan saylangozu beslemek istiyorum birkaç sorum var.
1- Akvaryum kaç litrere olmalı 10 adet beslemeyi planlıyorum.
2- Yanında besliceğim balık var mı bir yerde karidesle besleyeni görmüştüm bende besleyebilir mi ?
3-Akvaryuma moss ball ve amazon kılıcı koyabilir mi ?
4- Dişi-erkek oranı nasıl olmalı ?
1- 40 litre bir tankta zorlarsanız belki bakabilirsiniz fakat 80 litre tank kesinlikle tavsiyemdir. Yanlışım varsa diğer bilgili arkadaşlarda düzeltebilir
2- Lepistes, molly, platies ve kılıç kuyruk gibi balıklarla birlikte bakabilirsiniz. Melek balığı,ciklet ve diğer agresif balık türleriyle birlikte kesinlikle bakmamalısınız. Amano karides, kiraz karides, hayalet karides ile birlikte de bakabilirsiniz.
3- Moss ball yerine Anubias ve Amazon kılıcı kullanabilirsiniz. Kökleri sağlam olan birkaç bitki ile de bakabilirsiniz. Taban malzemesi kullanmanızı da kesinlikle tavsiye ediyorum. Arada kazıp saklanıyorlar içine. Çakıl taşları,siyah iri kum kullanabilirsiniz. Siyah kumda görüntüleri çok daha hoş oluyor
4- Üretim yapmayacaksanız eğer dişi-erkek oranı 2 dişi 1 erkek ben tavsiye ediyorum. Yine bu konuda yanlışım varsa diğer bilgili arkadaşlar düzeltebilir. Dişi spermleri depolar yani erkek dişiyi 1 kere dölledikten sonra dişi uzun süre döllenmiş bir şekilde olur bundan dolayı 2 dişi 1 erkek dedim.
Bu işin uzmanı
@Alper abi eğer konuya bakarsa çok çok daha faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz