Polonyadaki Bu Tür Ne Olabilir?

Kamachu

Yumurta
Üye
Fotoğraflar İçin Tıklayın

Herkese selam. Polonya’da yaşıyorum. Bugün öğleden sonra bisiklet sürerken uçuş olduğunu fark ettim ve yerde de çok sayıda kanatlı ve kanatsız karınca olduğunu gördüm. Çok bilgim yok ama kraliçe bulmak için uçuş zamanını kolluyordum. Uçuşu fark ettikten birkaç saat sonra rüzgâr ve yağmur başladı, havada uçan karınca kalmadı. Bulduğum karıncanın türü ne ve kraliçe mi bilmiyorum ama onu bulduğumda, kanatlı ve çok daha küçük bir karınca üzerine çıktı ve ölene kadar ayrılmadı. Çiftleştiklerini düşündüm. Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Çözüm

Herkese selam. Polonya’da yaşıyorum. Bugün öğleden sonra bisiklet sürerken uçuş olduğunu fark ettim ve yerde de çok sayıda kanatlı ve kanatsız karınca olduğunu gördüm. Çok bilgim yok ama kraliçe bulmak için uçuş zamanını kolluyordum. Uçuşu fark ettikten birkaç saat sonra rüzgâr ve yağmur başladı, havada uçan karınca kalmadı. Bulduğum karıncanın türü ne ve kraliçe mi bilmiyorum ama onu bulduğumda, kanatlı ve çok daha küçük bir karınca üzerine çıktı ve ölene kadar ayrılmadı. Çiftleştiklerini düşündüm. Beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Evet kraliçe. Bu fotoğraftan lasius cinsine benziyor.

Buğra_UnLucy

Media
Üye

Evet kraliçe. Bu fotoğraftan lasius cinsine benziyor.

Çözüm

NicolaS

Minör
Üye
Lasius Sp.(niger olabilir) Kraliçesi olduğunu düşünüyorum

Son düzenleme:

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Boyutu 0,8 cm gibi duruyor. Bu boyutlara göre konuşursak, bence lasius niger complex'den kraliçe.
Hocam rica ediyorum, duyduklarınız üzerinden çıkarım yapmaya çalışmayın. Tespit yaklaşımınız son derece hatalı.

pegasuZX

Intercaste
Üye
Hocam rica ediyorum, duyduklarınız üzerinden çıkarım yapmaya çalışmayın. Tespit yaklaşımınız son derece hatalı.
Hocam vücut şekillerini benzettim. Boyut olarakta 0,8 cm ise niger complex ile uyuşuyor. Niger complex değilse sebebi nedir? Ve Hangi complex?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam vücut şekillerini benzettim. Boyut olarakta 0,8 cm ise niger complex ile uyuşuyor. Nigar complex değilse sebebi nedir? Ve Hangi complex?
Sadece boyut üzerinden complex tespiti yapabileceğinizi düşünüyorsanız son derece yanılıyorsunuz. Ben uzun zaman önce bu "hızlı tüketim" alışkanlığından dolayı bir şeyleri kısa yoldan anlatmaktan vazgeçtim. Araştırın hocam, ben araştırma belirtisi, tutkusu görmediğim insanlara maalesef bir şeyleri kısa yoldan açıklamayı doğru bulmuyorum. Affedersiniz ama "Armut piş, ağzıma düş" mantığı şevkimi kırıyor.

Elbette araştırmanız sırasında yardıma ihtiyacınız olursa, aklınıza takılan bir şey olursa seve seve, paragraflarca yazılar yazarak yardımcı olurum ancak bu şekilde araştırmadan son derece uzak bir yaklaşım ile ben size bir şey anlatmak istemiyorum.