plagiolepis pygmaea formikaryum

dharma

Larva
Üye
merhabalar.
siparis verdigim plagiolepis kolonisi multiqueen, sanırım iki kraliçeli ve 30-40 işçi arası. türün biraz minik olduğunu biliyorum. sizce ufak bir ytong formikaryum yapıp koloniyi oraya aktarsam nasıl olur sıkıntı yaşar mıyım ufak olmaları konusunda ve işçi sayısı olarak türü besleyenler olduysa fikir verebilirseniz sevinirim. unutmadan 5x5 ölçülerinde ufak outworldum var beslemeyide ytonga baglayıp orada yapmayı düşünüyorum malum küçük bir tür tüpte zor olabilir beslemek.

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
merhabalar.
siparis verdigim plagiolepis kolonisi multiqueen, sanırım iki kraliçeli ve 30-40 işçi arası. türün biraz minik olduğunu biliyorum. sizce ufak bir ytong formikaryum yapıp koloniyi oraya aktarsam nasıl olur sıkıntı yaşar mıyım ufak olmaları konusunda ve işçi sayısı olarak türü besleyenler olduysa fikir verebilirseniz sevinirim. unutmadan 5x5 ölçülerinde ufak outworldum var beslemeyide ytonga baglayıp orada yapmayı düşünüyorum malum küçük bir tür tüpte zor olabilir beslemek.
Öncelikle küçük oldukları için formikaryum verimi azaltabilir, ayrıca tüpte bakması zor bir tür değil lasius gibi hareketli değiller fazla titreşim yaymazsan ve besinlerini vermeyi aksatmazsan tüpün ağzına işçi bile gelmez

dharma

Larva
Üye
koloniyi büyütebilirsem koymam daha doğru olur o zaman.asıl endişem küçük olmalarından dolayı kaçma ihtimalleriydi. teşekkür ediyorum.