Plagiolepis İşçileri

ÖmürDeniz

Larva
Üye
Plegiolepislerde işçilerin bazıları sarı bazıları siyah bunun nedeni nedir?

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Plegiolepislerde işçilerin bazıları sarı bazıları siyah bunun nedeni nedir?
Bu benimde karşılaştığım bir durum, aynı kolonide aynı boylar da farklı renklerde işçiler olabiliyor. Bu Plagiolepis'lerde görülen bir durum sanırım, tam nedenini bilmiyorum.

Zafer Murat

Minör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Bu benimde karşılaştığım bir durum, aynı kolonide aynı boylar da farklı renklerde işçiler olabiliyor. Bu Plagiolepis'lerde görülen bir durum sanırım, tam nedenini bilmiyorum.
Parazitik bir tür kraliçe koloniyi ele geçirimiş olabilir, onun dışında rengi tam yetişkinliğe ulaşmamış işciler de olabilir.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Bu da daha önce birkaç arkadaşla tartıştığımız bir konuydu, sebebini bilmiyorum. Parazit kraliçeden dolayı olabilir ama zayıf bir ihtimal.

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
Parazit kralice ne oluyor tam olarak
mevcut bir koloniye sızıp mevcut kraliçeyi öldürüp diğer işçileri kendi yumurtalarını beslemeye zorlayan kraliçe. Bir süre sonra parazit kraliçenin işçileri diğer işçilerin yerini almaya başlıyor.

ömerr

Nanitik
Üye
mevcut bir koloniye sızıp mevcut kraliçeyi öldürüp diğer işçileri kendi yumurtalarını beslemeye zorlayan kraliçe. Bir süre sonra parazit kraliçenin işçileri diğer işçilerin yerini almaya başlıyor.
harika bir şey gerçekten ve oldukça ilginç

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Parazitiklik çeşitli davranış ve stratejilere ayrılır. Bu söylediğiniz sadece 1 tanesidir. Tüm parazitik türler için geçerli değildir.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Parazitik bir tür kraliçe koloniyi ele geçirimiş olabilir, onun dışında rengi tam yetişkinliğe ulaşmamış işciler de olabilir.
Bir süre sonra siyah işçilerin olmamasını beklerdik. Fakat koloni evin yakınında bir koloni, uzun süredir siyah/sarı işçi popülasyonunun neredeyse aynı olduğunu görüyorum. Tabi ki sayılarını bilmiyorum fakat yuva girişindeki, evdeki işçilerin geneli neredeyse her zaman %50 %50 sarı/siyah işçiydi. Parazitik olsa bile kraliçeyi öldüren bir parazitik tür olduğunu düşünmüyorum. Parazitikliği @ben10'un dediği parazitiklik üzerinden değerlendiriyorum.