Bu benimde karşılaştığım bir durum, aynı kolonide aynı boylar da farklı renklerde işçiler olabiliyor. Bu Plagiolepis'lerde görülen bir durum sanırım, tam nedenini bilmiyorum.Plegiolepislerde işçilerin bazıları sarı bazıları siyah bunun nedeni nedir?
Parazitik bir tür kraliçe koloniyi ele geçirimiş olabilir, onun dışında rengi tam yetişkinliğe ulaşmamış işciler de olabilir.Bu benimde karşılaştığım bir durum, aynı kolonide aynı boylar da farklı renklerde işçiler olabiliyor. Bu Plagiolepis'lerde görülen bir durum sanırım, tam nedenini bilmiyorum.
aynı plagiolepis kolonisinde görüyorum sarı ve siyah renkli işçileri. @Pratensis senin bir fikrin varmı?Tür farkı.
Parazit kralice ne oluyor tam olarakBu da daha önce birkaç arkadaşla tartıştığımız bir konuydu, sebebini bilmiyorum. Parazit kraliçeden dolayı olabilir ama zayıf bir ihtimal.
mevcut bir koloniye sızıp mevcut kraliçeyi öldürüp diğer işçileri kendi yumurtalarını beslemeye zorlayan kraliçe. Bir süre sonra parazit kraliçenin işçileri diğer işçilerin yerini almaya başlıyor.Parazit kralice ne oluyor tam olarak
harika bir şey gerçekten ve oldukça ilginçmevcut bir koloniye sızıp mevcut kraliçeyi öldürüp diğer işçileri kendi yumurtalarını beslemeye zorlayan kraliçe. Bir süre sonra parazit kraliçenin işçileri diğer işçilerin yerini almaya başlıyor.
Parazitiklik çeşitli davranış ve stratejilere ayrılır. Bu söylediğiniz sadece 1 tanesidir. Tüm parazitik türler için geçerli değildir.mevcut bir koloniye sızıp mevcut kraliçeyi öldürüp diğer işçileri kendi yumurtalarını beslemeye zorlayan kraliçe. Bir süre sonra parazit kraliçenin işçileri diğer işçilerin yerini almaya başlıyor.
Bir süre sonra siyah işçilerin olmamasını beklerdik. Fakat koloni evin yakınında bir koloni, uzun süredir siyah/sarı işçi popülasyonunun neredeyse aynı olduğunu görüyorum. Tabi ki sayılarını bilmiyorum fakat yuva girişindeki, evdeki işçilerin geneli neredeyse her zaman %50 %50 sarı/siyah işçiydi. Parazitik olsa bile kraliçeyi öldüren bir parazitik tür olduğunu düşünmüyorum. Parazitikliği @ben10'un dediği parazitiklik üzerinden değerlendiriyorum.Parazitik bir tür kraliçe koloniyi ele geçirimiş olabilir, onun dışında rengi tam yetişkinliğe ulaşmamış işciler de olabilir.