Pipo filtre

tanaka

Yumurta
Üye
Merhabalar,

3-4 aylık, 40-45 litre bir akvaryumum var. Öncesinde şelale filtre kullanıyordum, ancak dün pipo filtreye geçiş yaptım. Ne yazık ki, filtreyi eklediğim günden beri su bulanıklaştı. Öncesinde suyumda böyle bir durum yoktu. Sizce neden olabilir veya nasıl düzeltebilirim?

Bir de yabancılarda sürekli içerisine hava taşı koyuluyor. Bu, performansı artırır mı yoksa düşürür mü?

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Şelale filtreden pipoya geçme sebebiniz nedir? Geçecek bile olsanız önce şelale ve pipoyu aynı anda çalıştırıp, pipoda yeterli kültür oluştuktan sonra şelaleyi çıkarmanız gerekirdi. yüzey dalgalanıyorsa hava taşı kullanmanız şart değil.

tanaka

Yumurta
Üye
Şelale filtreden pipoya geçme sebebiniz nedir? Geçecek bile olsanız önce şelale ve pipoyu aynı anda çalıştırıp, pipoda yeterli kültür oluştuktan sonra şelaleyi çıkarmanız gerekirdi. yüzey dalgalanıyorsa hava taşı kullanmanız şart değil.
Öncelikle, yaptığım araştırmalara göre pipo filtrelerin diğer filtrelere kıyasla daha fazla bakteri tuttuğunu ve bu nedenle daha etkili olduğunu öğrendim. Yabancı forumlarda da birçok kişi bu filtreleri kullanıyor ve öneriyordu. Ayrıca, ilk akvaryumum küçük olduğu için şelale filtrem de çok büyük değildi. Sizin de belirttiğiniz gibi, pipo filtrenin bakteri tutmasını beklemem gerekiyordu, fakat bunu düşünemedim. Şu anda ise şelale filtrem ve pipo filtrem aynı anda çalışır durumda.

Ü

Üye silindi 8734

Akıntı olmadığı için oluyordur
pipo küçük tanklar ve üretim içindir

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Öncelikle, yaptığım araştırmalara göre pipo filtrelerin diğer filtrelere kıyasla daha fazla bakteri tuttuğunu ve bu nedenle daha etkili olduğunu öğrendim. Yabancı forumlarda da birçok kişi bu filtreleri kullanıyor ve öneriyordu. Ayrıca, ilk akvaryumum küçük olduğu için şelale filtrem de çok büyük değildi. Sizin de belirttiğiniz gibi, pipo filtrenin bakteri tutmasını beklemem gerekiyordu, fakat bunu düşünemedim. Şu anda ise şelale filtrem ve pipo filtrem aynı anda çalışır durumda.
ne beslediğinize de bağlı olarak değişir ama şelale filtre daha iyidir. Pipo filtre kötüdür demiyorum ama doğru malzemeleri kullanırsanız şelale daha mantıklı. filtrenin küçük olduğunu söylemişsiniz marka modelini biliyor musunuz? İki filtrenin de bağlı olması iyi olmuş, bir süre böyle çalışsın. Bi fotoğraf atabilir misiniz?

tanaka

Yumurta
Üye
ne beslediğinize de bağlı olarak değişir ama şelale filtre daha iyidir. Pipo filtre kötüdür demiyorum ama doğru malzemeleri kullanırsanız şelale daha mantıklı. filtrenin küçük olduğunu söylemişsiniz marka modelini biliyor musunuz? İki filtrenin de bağlı olması iyi olmuş, bir süre böyle çalışsın. Bi fotoğraf atabilir misiniz?
venusaqua-akvaryum-selale-filtre-301hf-6-e936.jpg

kullandığım şelale bu tarz içerisinde en fazla elyaf koyabiliyorum sünger ile o yüzden pek bi filtre malzemesi için yeri yok

Ü

Üye silindi 8734

Hocam akıntı olması lazım şelale ve pipo daha küçük tanklar için
benim görüşüm böyle

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam akıntı olması lazım şelale ve pipo daha küçük tanklar için
benim görüşüm böyle
Önemli olan nokta akıntı olması değil, zaten bi şekilde her türlü döngü olur. Örneğin beslediğiniz canlıya bağlı olarak ideal güçte bi şelale filtre seçerseniz balıkları yoracak bi akıntı olmaz ama verimli olur. Yukarıda paylaşılan filtre de 45 litre için ideal debi ayarı biraz kısılarak kullanılabilir, filtre alanının yetersiz olduğunu düşünülüyorsa tercih meselesidir, pipo filtre de kullanılabilir.

akıntı olayı şöyle de açıklanabilir, bahçe hortumunun ucunu parmağınızla kısarsanız su akışı azalır ama suyun hızı artar. Bizim istediğimiz hızın artması değil akışın ideal oranda olmasıdır.