Pheidole

KaraŞimşek

Yumurta
Üye
Geçen sene Pheidole bulmuştum ve hızlıbir şekilde yumurtlayıp çoğaldılar ama koloniyi kaybettim.
Bu senede yaklaşık 1 ay önce bulduğum 4 adet Pheidole kraliçeleri var 2 si multi diğer 2 side ayrı tek olacak şekilde tüplere yerleştirdim hepside yumurtladı ama 1 ay olmasına rağmen geçen senekinden gecikti işci çıkarmada hepsininde 2-3 tane larva 1-2 pupa war gelisimleri cok yavas ve larva ve pupa sayıyı çok az geçen seneki kolonim göre neden böyle olmuştur sizce

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Geçen sene Pheidole bulmuştum ve hızlıbir şekilde yumurtlayıp çoğaldılar ama koloniyi kaybettim.
Bu senede yaklaşık 1 ay önce bulduğum 4 adet Pheidole kraliçeleri var 2 si multi diğer 2 side ayrı tek olacak şekilde tüplere yerleştirdim hepside yumurtladı ama 1 ay olmasına rağmen geçen senekinden gecikti işci çıkarmada hepsininde 2-3 tane larva 1-2 pupa war gelisimleri cok yavas ve larva ve pupa sayıyı çok az geçen seneki kolonim göre neden böyle olmuştur sizce
hiç beslemediyseniz besin depoları az iken bulmuş olabilirsiniz o yüzden yumurtlamayı kesip büyümekte olan yumurtalara bakmak için besin ayırmış olabilirler veyahut tamamen rastgele bir şekilde geçen seneki kraliçeniz fazla besin depolamış ve güçlü bir dayanıklılığı olabilir 2. seçenek düşük bir ihtimal

KaraŞimşek

Yumurta
Üye
hiç beslemediyseniz besin depoları az iken bulmuş olabilirsiniz o yüzden yumurtlamayı kesip büyümekte olan yumurtalara bakmak için besin ayırmış olabilirler veyahut tamamen rastgele bir şekilde geçen seneki kraliçeniz fazla besin depolamış ve güçlü bir dayanıklılığı olabilir 2. seçenek düşük bir ihtimal
1 haftadır beslemeye başladım umarım besin ihtiyacını karşılayıp hızlı bir şekilde devam ederler

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Türü farklı olabilir,kraliçenin döllenme oranına bağlı olabilir,kraliçenin karakteri farklı olabilir,baktığınız koşullara bağlı olabilir... Kraliçeyi beslemeyiniz bu daha çok strese girmesine sebep olacaktır

KaraŞimşek

Yumurta
Üye
Işçileri çıkalı 1 hafta oldu 7 tane işçisi oldu lakin 3 ü öldü neyden dolayı olmuş olabilir.Bide tüpdeki suyuda bitti kurudu yeni tüpe transfer etmeyi denedim 2 kez gine geçmediler uzun lafın kısası bi rayına oturtamadım gitti