2 hafta oldu ve yumurtalar daha larva olmadı mı eminmisiniz? Kaç günde bir kontrol ediyorsunuz?Merhaba, pheidole kraliçem var ve birçok yumurtası var ama daha işçi alamadım. Yymurtalar ne zaman çıkar?
(2 hafta oldu)
Pheidole hızlı gelişen bir cins anormal bişey olmalı (sıcaklık,stress vb)Benim yavaş gelişen cins camponotus cecconi yumurtladıktan 2 hafta sonra koza oldu sıcaklık nem çok önemli etkenler.Yumurtalar zaten 2 haftada anca larva olmaya başlıyor. Çok sık kontrol etmeyin. Yaklaşık bir ayınız falan var.
2 günde bir kontrol ediyorum.2 hafta oldu ve yumurtalar daha larva olmadı mı eminmisiniz? Kaç günde bir kontrol ediyorsunuz?
Bence çok sık kontrol için oldu. Bende ilk başlarda çok kontrol ediyordum.Pheidole hızlı gelişen bir cins anormal bişey olmalı (sıcaklık,stress vb)Benim yavaş gelişen cins camponotus cecconi yumurtladıktan 2 hafta sonra koza oldu sıcaklık nem çok önemli etkenler.
Evet o yüzden olmuş olabilir. Biraz sabırsızım ve canlıyı incelemek istiyorum. Artık haftada 1 kontrole geçeceğim.Bence çok sık kontrol için oldu. Bende ilk başlarda çok kontrol ediyordum.
Hayır anormal bir durum yok başlangıçta yavaşlar sonrada hızlanıyorlar.Pheidole hızlı gelişen bir cins anormal bişey olmalı (sıcaklık,stress vb)Benim yavaş gelişen cins camponotus cecconi yumurtladıktan 2 hafta sonra koza oldu sıcaklık nem çok önemli etkenler.
2 haftada larva demek istedin sanırım, anormal değil benimki yeni larva oluyor 16 gün olduPheidole hızlı gelişen bir cins anormal bişey olmalı (sıcaklık,stress vb)Benim yavaş gelişen cins camponotus cecconi yumurtladıktan 2 hafta sonra koza oldu sıcaklık nem çok önemli etkenler.
Larva demek istemedim.Bu kadar hızlı gelişmesi garip geldi.2 haftada larva demek istedin sanırım, anormal değil benimki yeni larva oluyor 16 gün oldu
Pheidoleye ben pupa eklemiştim şuan işçisi var diye yumurtalar hızlı gelişiyor sanırım.2 haftada larva demek istedin sanırım, anormal değil benimki yeni larva oluyor 16 gün oldu
Camponotus değil mi?,Larva demek istemedim.Bu kadar hızlı gelişmesi garip geldi.
Kraliçeyi tüpe yerleştirdim.Bir hafta sonra kontrol ettim yumurta vardı diğer hafta larva bu hafta koza vardı
Ekli dosyayı görüntüle 31281
Bu kadar hızlı gelişmesi tür ile alakalı sanırım.
Yada sıcaklığı hem sabit tutuyorum diye.
Camponotus CecconiCamponotus değil mi?,
Sanırım protein fondip yaptırdı kraliçe larvalara yoksa mümkün değilCamponotus Cecconi
aynı zamanda bulduğum diğer kraliçeler daha yeni kanat döktü bu paşa yakında işçi çıkarıyor.Sanırım protein fondip yaptırdı kraliçe larvalara yoksa mümkün değil![]()
Prens olabilirmi acaba ya, çok merak ettim bazen böyle hızlı çıkartanlar prens oluyordu bazı prenslerde uzun zamanda larva oluyordu.aynı zamanda bulduğum diğer kraliçeler daha yeni kanat döktü bu paşa yakında işçi çıkarıyor.
Umarım prens çıkarmaz.Bende çok verimli kraliçem var diye seviyordum 🙃.Prens olabilirmi acaba ya, çok merak ettim bazen böyle hızlı çıkartanlar prens oluyordu bazı prenslerde uzun zamanda larva oluyordu.