Pheidole Pallidula

Tuna1000

Yumurta
Üye
Merhaba, pheidole kraliçem var ve birçok yumurtası var ama daha işçi alamadım. Yymurtalar ne zaman çıkar?
(2 hafta oldu)

Moderatör tarafında düzenlendi:

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Merhaba, pheidole kraliçem var ve birçok yumurtası var ama daha işçi alamadım. Yymurtalar ne zaman çıkar?
(2 hafta oldu)
2 hafta oldu ve yumurtalar daha larva olmadı mı eminmisiniz? Kaç günde bir kontrol ediyorsunuz?

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Yumurtalar zaten 2 haftada anca larva olmaya başlıyor. Çok sık kontrol etmeyin. Yaklaşık bir ayınız falan var.

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Yumurtalar zaten 2 haftada anca larva olmaya başlıyor. Çok sık kontrol etmeyin. Yaklaşık bir ayınız falan var.
Pheidole hızlı gelişen bir cins anormal bişey olmalı (sıcaklık,stress vb)Benim yavaş gelişen cins camponotus cecconi yumurtladıktan 2 hafta sonra koza oldu sıcaklık nem çok önemli etkenler.

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Pheidole hızlı gelişen bir cins anormal bişey olmalı (sıcaklık,stress vb)Benim yavaş gelişen cins camponotus cecconi yumurtladıktan 2 hafta sonra koza oldu sıcaklık nem çok önemli etkenler.
Bence çok sık kontrol için oldu. Bende ilk başlarda çok kontrol ediyordum.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Hayır anormal bir durum yok başlangıçta yavaşlar sonrada hızlanıyorlar.

Emir123

Media
Üye
2 haftada larva demek istedin sanırım, anormal değil benimki yeni larva oluyor 16 gün oldu

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
2 haftada larva demek istedin sanırım, anormal değil benimki yeni larva oluyor 16 gün oldu
Larva demek istemedim.Bu kadar hızlı gelişmesi garip geldi.
Kraliçeyi tüpe yerleştirdim.Bir hafta sonra kontrol ettim yumurta vardı diğer hafta larva bu hafta koza vardı
IMG_20230915_154806.jpg
Bu kadar hızlı gelişmesi tür ile alakalı sanırım.
Yada sıcaklığı hem sabit tutuyorum diye.

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Anlaşılmayacak birşey yok. Kraliçenin hızlı zamanları

Son düzenleme:

Emir123

Media
Üye
aynı zamanda bulduğum diğer kraliçeler daha yeni kanat döktü bu paşa yakında işçi çıkarıyor.
Prens olabilirmi acaba ya, çok merak ettim bazen böyle hızlı çıkartanlar prens oluyordu bazı prenslerde uzun zamanda larva oluyordu.

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Prens olabilirmi acaba ya, çok merak ettim bazen böyle hızlı çıkartanlar prens oluyordu bazı prenslerde uzun zamanda larva oluyordu.
Umarım prens çıkarmaz.Bende çok verimli kraliçem var diye seviyordum 🙃.
Şimdi kraliçe bunları bu kadar hızlı büyüttü diye özürlü falan çıkmazlar değil mi bacaksız abdomensiz falan.

Son düzenleme: