Arkadaşlar, 3'lü multi koloni yapmak istiyorum (Pheidole pallidula). Minimum kaç kraliçeye ihtiyacım var? 6 tane kraliçem var, aynı türden.
İlk kurulumda yapılır. Fakat sonrasında kolonide en zayıf kraliçeler öldürülür. Buda koloninin dengesini bozar. Kısaca, messor'da multi yapılmaz. Eğer yapılacaksa başlangıçta ilk işçi çıkıncaya kadar beslenebilir.messorda 10 lu yapan bile gördüm
Yani istediğim 3 pheidole pallidula kraliçesini hiç kayıp vermeden multileyebilir miyim?İlk kurulumda yapılır. Fakat sonrasında kolonide en zayıf kraliçeler öldürülür. Buda koloninin dengesini bozar. Kısaca, messor'da multi yapılmaz. Eğer yapılacaksa başlangıçta ilk işçi çıkıncaya kadar beslenebilir.
Yani kabul etmezlerse diyorumİhtiyaç derken? İstediğiniz sayıda deneyebilirsiniz. İster ikili ister üçlü yapın.
Etmezlerse ayıracaksınız. Olmuyorsa zorlamayın, birleştirdikten sonra loş ışıklı bir ortamda gözlemleyin. Birbirlerine sokulur veya çok yakın dip dibe dururlarsa birlikte bırakın, ayırmayın.Yani istediğim 3 pheidole pallidula kraliçesini hiç kayıp vermeden multileyebilir miyim?
Yani kabul etmezlerse diyorum