Hemen yumurtlayan kanatlılar genelde döllenmiş oluyor, eğer döllenmemiş olsaydı bu kadar hızlı yumurtlamazlardı. Multiqueen mi deneyeceksiniz?Dün 16 tane pheidole kraliçesi buldum ama hepsi kanatlı. Test tüpüm yoktu şırıngaya koydum. Bugün baktım bir sürü yumurta var, ama hepsi kanatlı. Çiftleşmişler midir?
Peki çiftleşmemişlerse ne yapmalıyım geri mi salayım dışarı.Bazen yumurtlasalar bile yumurtalar döl tutmamış olabiliyor. Buna kimse net bir şey diyemez. Zamanla eğer yumurtaların sağlıklı büyüdüğünü gözlemlerseniz demek ki sağlıklılar. Ama yumurtaların büyümeme ihtimali de var.
Evet hepsi aynı yuvadan,hepsi anlaşıyorlar.Yani en azından aynı yuvadan oluğunu düşünüyorum çünkü bir yuvanın etrafında buldum hepsini.Bildiğim kadarıyla bu türler ensest çiftleşiyor yuvada erkeklerle çiftleşiyor bir kısmı ayrılıp kendi kolonisini kuruyor bir kısmıda yuvada kalıyor multiqueen oluyolarmış o yüzden aldim.Hemen yumurtlayan kanatlılar genelde döllenmiş oluyor, eğer döllenmemiş olsaydı bu kadar hızlı yumurtlamazlardı. Multiqueen mi deneyeceksiniz?
Bu kolonide tahminim işçi çıkar fakat prens çıkması olası.
Evet beklicem bakalım.Ama inş hepsi çiftleşmiştir, çiftleşmemişlerle çiftleşmişleri ayırt edemem o da çok gıcık bir durum.Boşa kalabalık edecekler.Yumurtalar varsa bence geri salmayın zaten çiftleşmemişler ölür. Eğer çoğu çiftleşmişse çok büyük bi koloni kurabilirler.
Yuva ağzından toplamadıysanız çiftleşmiş olma olasılıkları var.Evet beklicem bakalım.Ama inş hepsi çiftleşmiştir, çiftleşmişlerle çiftleşmişleri ayırt edemem o da çok gıcık bir durum.Boşa kalabalık edecekler.
Arkadaşım bizzat yuvadan kanatlı almıştı işçisi oldu.Ensest olduğu için sanırım.Yuva ağzından toplamadıysanız çiftleşmiş olma olasılıkları var.
Tabii ihtimal dahilinde ama yuva ağzından gidip bütün prensesleri toplarsanız muhtemelen çiftleşmemiş olacaklardır.Arkadaşım bizzat yuvadan kanatlı almıştı işçisi oldu.Ensest olduğu için sanırım.
Tam yuva ağzında değildi yuvanın bir iki metre çevresin de koşuşturuyordu.Daha fazla vardı ama almadım doğaya da kalsın.Hepsi kanatlı olduğu için emin olamadığımdan dolayı belki çiftleşmişler vardır diye 16 tane aldım hepsi birlikteler şırınga da altları full bembeyaz yumurta.Yani eğer ürem
Tabii ihtimal dahilinde ama yuva ağzından gidip bütün prensesleri toplarsanız muhtemelen çiftleşmemiş olacaklardır.
Aralarında kanat döken var mı?Tam yuva ağzında değildi yuvanın bir iki metre çevresin de koşuşturuyordu.Daha fazla vardı ama almadım doğaya da kalsın.Hepsi kanatlı olduğu için emin olamadığımdan dolayı belki çiftleşmişler vardır diye 16 tane aldım hepsi birlikteler şırınga da altları full bembeyaz yumurta.
Hayır hepsi kanatlıAralarında kanat döken var mı?
Alanya'da buldum pheidoleyiKonudan bağımsız ama hangi şehirde buldunuz? Ben de özellikle Pheidole arıyorum ama galiba Bolu'da yok.