Pheidole Kayıplarım Neden Olabilir?

Laseynas

Yumurta
Üye
Selam arkadaşlar, Pheidole besliyorum. İki kolonim vardı, yeni, daha 10 işçiliydi ikisi de. Bariyer olarak zeytinyağı kullandım, şekerli suyu pamuğa sıkarak verdim. Ancak sonraki günlerde baktığımda yarı yarıya ölümler olmuştu. Neden olabilir? Karıncaların test tüpüne girişi öncesinden oluyordu ama bu kez iki kolonide de beslenme alanının girişinde ölümler olmuş.

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Selam arkadaşlar, Pheidole besliyorum. İki kolonim vardı, yeni, daha 10 işçiliydi ikisi de. Bariyer olarak zeytinyağı kullandım, şekerli suyu pamuğa sıkarak verdim. Ancak sonraki günlerde baktığımda yarı yarıya ölümler olmuştu. Neden olabilir? Karıncaların test tüpüne girişi öncesinden oluyordu ama bu kez iki kolonide de beslenme alanının girişinde ölümler olmuş.
Bu sayıda outworld bağlamak kolaylık sağlar fakat stres veya kaçma olayları yaşanabilir. Çok büyük ihtimalle sıcaktan dolayı akan zeytinyağına takılıp ölmüşlerdir.

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Selamlar, ölü karıncalar mı buldunuz sayıda azalma mı oldu? Sadece zeytin yağından ziyade zeytin yağı pudra karışımı daha sağlıklı olacaktır, kıvamlı olur akmaz.

karıncabuldum

Media
Üye
Zeytinyağı bariyeri önermem bu sıcaklarda akıyor bi anlamı kalmıyor cidden

Laseynas

Yumurta
Üye
Selamlar, ölü karıncalar mı buldunuz sayıda azalma mı oldu? Sadece zeytin yağından ziyade zeytin yağı pudra karışımı daha sağlıklı olacaktır, kıvamlı olur akmaz.
İlk mesajda yazdığım gibi ölüler olmuş yapışkan bir sıvıdaydı yüksek ihtimalle zeytinyağı aktı ve zaten minik bir tür olduğu içinde öldürdü şuanda karıncalar beslenme alanına çıkmıyor stresten giden öldüğü için temizledim ve hortuma verdim un kurdunu aklınızda bulunsun kullanmayın zeytinyağı

Mustafa_123

Pupa
Üye
Eğer zeytinyağından değilse ve eğer bunu çözsen bile devam ediyorsa düşünmeniz gereken şey kullandığınız kabın toksik madde içerip içermediğini kontrol edin yiyeceklerinizi verirken önce dondurucuda 2 saat kadar bekletin, sonra çözdürün böylece hiçbir şey bulaşmaz

Laseynas

Yumurta
Üye
Eğer zeytinyağından değilse ve eğer bunu çözsen bile devam ediyorsa düşünmeniz gereken şey kullandığınız kabın toksik madde içerip içermediğini kontrol edin yiyeceklerinizi verirken önce dondurucuda 2 saat kadar bekletin, sonra çözdürün böylece hiçbir şey bulaşmaz
Temizlik yaptım zeytinyağındanmış kullanmayın yarı yarıya kayıp çok büyük oldu yeni gelişen bir koloni için

Mustafa_123

Pupa
Üye
Aslında ben de zeytinyağı kullanıyorum ama hiçbir zararını görmedim acaba türden türe değişiyor mu benim türüm crematogaster idi belki sizin türün zeytinyağına özel bir hassasiyeti vardır
Temizlik yaptım zeytinyağındanmış kullanmayın yarı yarıya kayıp çok büyük oldu yeni gelişen bir koloni için