Pheidole ile ilgili soru

AntFromTurkey

Larva
Üye
Merhabalar. Daha demin video izliyordum ve adamın pheidole'si var. 60-80 arası işçide prens çıkarmış. Benimde vardı ama hiç çıkarmadılar. Deneyimli hobicilere bir soru soracağım. Kaç işçide, ne zaman veya nasıl bir ortamda prens/prenses çıkar?

Moderatör tarafında düzenlendi:

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Pheidole gibi kalabalık nüfuslu cinslerde az sayıda işçi varken alate üretimi çok sık görülmez. Birkaç yılını tamamlamış olgun koloniler(illa işçi sayısı vermek gerekirse 1000-5000 işçi) alate üretebilir. Bu durum için keskin sınırlar yok, benim 3 işçim varken alate üreten Camponotus kolonim de olmuştu. Bunlar çok sık rastlanmaz tabii, gördüğünüz kişinin kolonisinin alate üretmesi de aynı şekilde. Dediğim gibi koloninin olgunlaşması ve birkaç yılını doldurması gerekiyor.

AntFromTurkey

Larva
Üye
Pheidole gibi kalabalık nüfuslu cinslerde az sayıda işçi varken alate üretimi çok sık görülmez. Birkaç yılını tamamlamış olgun koloniler(illa işçi sayısı vermek gerekirse 1000-5000 işçi) alate üretebilir. Bu durum için keskin sınırlar yok, benim 3 işçim varken alate üreten Camponotus kolonim de olmuştu. Bunlar çok sık rastlanmaz tabii, gördüğünüz kişinin kolonisinin alate üretmesi de aynı şekilde. Dediğim gibi koloninin olgunlaşması ve birkaç yılını doldurması gerekiyor.
Teşekkür ederim.