Pentant Krallığı 🐜

omeraraskartal

Larva
Üye
Merhabalar, bu günlükte herhangi bir aksilik yaşanmazsa 5 temel karıncanın günlüğünü sizlerle paylaşacağım, ismide buradan geliyor.

Öncelikle karıncalarımızı tanıyarak başlayalım;

Cinsi: Lasius sp.
Bulunma Tarihi: 16/05/24

IMG_9844.jpeg

İşçiler bir kaç gündür pupa evresindeler umarım yakında işçilerini görebiliriz.

Cinsi: Liometopum sp.
Bulunma Tarihi: 15/05/24

IMG_9183.jpeg

Türkiye'de sadece Liometopum microcephalum türü var sanırım emin olmadığım için belirtmedim. Bu kraliçede pek bir gelişme göremedim sadece birkaç yumurtası var. Kontrol etme sıklığımı baya bir azaltmayı planlıyorum. Belki tek başına bir yere koyabilirim 1 aylığına?

Cinsi: Tetramorium sp.
Bulunma Tarihi: ?
↳(Mayıs ayında günü kesin bilmiyorum 🤷‍♂️.)

IMG_9845.jpeg

Bunların test tüpünde biraz küf var görüldüğü gibi ancak işçiler yakında geliyor transferini yapacağım. İnşallah uzun ömürlü bir koloni olur.

Cinsi: Tetramorium sp.
Bulunma Tarihi: ?
↳(Aynı şekilde Mayıs ayında bulundu.)

IMG_9846.jpeg

Gelişimi diğerine göre daha yavaş şuanlık pek bir şey diyemiyorum sıradan bir Tetramorium. Böyle dedik diye birden fırlar mı bilemiyorum 🤐.

Cinsi: Pheidole sp.
Bulunma Tarihi: 01/06/24

IMG_9847.jpeg

Bu utangaç kraliçemizinde çok sayıda yumurtası var şuan favorim bu 😄. İnşallah o meşhur majorlarını bir gün görebiliriz.

Şimdilik bu kadar yakında işçiler çıktığında güncelleme eklerim herkese iyi günler...

omeraraskartal

Larva
Üye
Küçük bir güncelleme zamanı gelmiş gibi.

Tetramorium sandığım ama Oxyopomyrmex cinsi olan kraliçemiz ve Lasius kraliçemizin ilk işçileri sonunda çıktı.

Lasius kraliçemiz ve ilk işçisi. Küçük bir un kurdunu bölüp verdim.

IMG_0456.jpeg

İşte buda Oxyopomyrmex kraliçemiz. Hasatçı tür olduğunu okudum ancak açık aktar bulamadığım için şuanlık kaju ve küçük bir un kurdu parçası verdim. Nijer tohumu ve chia tohumu düşünüyorum yinede önerisi olan varsa DM'den ulaşabilir.

IMG_0457.jpeg

Diğer kolonilere değinirsek hala yumurta evresindeler. Pheidole'nin baya yumurtası var büyük bir ordu yolda gibi 😁.

Diğer güncellemede görüşmek üzere..

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Hocam oxyopomyrmex hasatcı bir cins ama canlı yem takviyesi de yapmalısınız aynı messor gibi onlarda hasatcı ama sadece tohumla yaşayamaz. (Mesajım silinebilir)

omeraraskartal

Larva
Üye
Kolonilerin beslemesini yapıyordum burayı da es geçmek olmaz diye küçük bir güncelleme paylaşayım dedim.

Lasius'un işçileri iyice çoğaldı 2-3 tane pupa kaldı. Yeni jenerasyon işçiler yolda bir kaç tane larvası şimdiden var. Bir önceki gün un kurdu vermiştim bugün şekerli su verdim.

IMG_0650.jpegIMG_0642.jpeg

Oxyopomyrmex'e gelirsek onlar daha durgun ilerliyorlar. Sakinler genelde dış pamuğun orada bir kişi takılıyor diğerleri kraliçeyle beraber oluyorlar. Pamuğu ısırırken gördüm bir tanesini ancak sebebini anlamadım, tohum hep oluyor un kurdu-şekerli su şeklinde besliyorum ancak transferden sonra çok duruldular.

IMG_0646.jpegIMG_0647.jpeg

En son 2 gün önce un kurdu vermiştim yarın yine vereceğim belki ondandır. Şekerli suyu fotoğraftan sonra koydum.

Diğerlerine bakmadım rahatsız etmek istemiyorum onlar da en son yumurta evresindeydi bakalım zaman ne gösterecek.

Diğer güncellemede görüşmek üzere...

Son düzenleme:

omeraraskartal

Larva
Üye
Tekrardan küçük bir güncelleme zamanı gelmiş gibi..

Her zamanki gibi Lasius'larla başlayalım. Kendileri dıştaki pamuğun orada çok geziyorlar. Kraliçe başta çok verimliydi şuan yine yumurtaları var ama pupaları azaldı. Normalde hep şekerli su verirdim ve içerlerdi normal ancak ballı su deneyince birden başına toplandılar. Şuanda 15 işçi civarlarındalar.

IMG_0874.jpegIMG_0871.jpeg

Oxyopomyrmex'lere gelirsek.. Onlar şuan dehşet iyi ilerliyor. @Claw 'ın günlüğünde Tetramorium'lara yulaf verdiğini görmüştüm. Bir deneyeyim dedim ve çok sevdiler. Buradan ona teşekkür ederim. Tohumlar küçük olmasına rağmen çok ilgilenmiyorlar ancak yulafı neredeyse tamamen bitirmişlerdi. Bunlarada ballı su verdim ancak her zamanki gibi 2-3 dk başında durup gittiler. Bu türde dikkatimi çeken en önemli şey genelde hep kraliçe ile takılıyorlar. Pamukta en fazla bir kişi oluyor. Ancak pamuğu açıp içeriye herhangi bir nesne özellikle de tahta şiş sokunca hepsi birden ağızları açık ona saldırıyor.Bunlarda 10 işçi civarındalar.

IMG_0883.jpegIMG_0880.jpeg

Tetramorium'a gelirsek kraliçeyi maalesef kaybettik. Yumurtalarını zaten hiç büyütememişti artık onun yerini en son bulduğum Pheidole alıcak. Diğerinden sırt deseni farklı ve hala bir kanadı duruyor.

IMG_0897.jpegIMG_0892.jpeg

Diğer Pheidole ve Liometopum hakkında hala yumurta aşamasındalar. Ondan anlatacak pek bir şey yok. Liometopum'u yeni tüpe transfer ettim suyu bitmişti. Birazda ballı su verdim ona yumuldu. Anlatacaklar bu kadar.

IMG_0900.jpegIMG_0902.jpeg

omeraraskartal

Larva
Üye
En son güncellemenin üzerinden 2 hafta geçmiş.. Artık baştaki gibi sürekli bakasım olmuyor zaten zamanımda kalmıyor. Besleyip bırakıyordum ancak ilginç gelişmeler ve yeni üyeler olduğu için yeni bir güncellemenin zamanı geldi.

Lasius'larla başlayalım adet bozulmasın. Şuanda 5-6 tane pupası, yeni yumurtaları ve larvaları var. 2-3 günde bir protein ve 3-4 günde bir şekerli veya ballı su veriyorum.

IMG_1409.jpeg

Canavar Oxyopomyrmex'lere gelirsek çok iyi ilerliyorlar. Yulaf ve tohum sürekli tüp içinde oluyor ve 2-3 günde bir un kurdu veriyorum. Un kurdu verdiğim zamanlar tüpteki yulaf ve tohumuda tazeliyorum. Kendileri çok saldırgan oldukları için temizlikleri zor oluyor.

IMG_1402.jpeg

Eski Pheidole'nin suyu bittiği için tüpünü değiştirdim. Yumurtası var hala gelişme yok bekliyorum.

IMG_1405.jpeg

Daha sonra bulduğum tek kanatlı Pheidole kanadını dökmüş ve yumurtlamış. Boyut olarak diğerinden daha büyük gözüküyor.

IMG_1406.jpeg

Evime gelen 2 kanatlı kraliçe vardı, forumda paylaşmıştım. İkiside bir gün aralıkla geldi ve ikisinide kardeşim sağ olsun o gösterdi. Onların ikiside bulduğum günden 2-3 gün sonra yumurtladı.

Nylanderia türü kraliçe ve yumurtaları.

IMG_1403.jpeg

Şuanda favori kraliçem olan Crematogaster Lorteti ve yumurtaları.

IMG_1404.jpeg

Kötü ancak beklediğim bir haber daha var. Az çok tahmin ediyordum ancak Liometopum kraliçesini kaybettik. Uzun zaman az sayıda yumurtasıyla devam etti. Artık çok uzun süre geçtiği ve büyütemediği için un kurdu ile besliyordum. İşçileri çok güzel olan ve pekte bulunabilen bir tür değil ancak sağlık olsun..

IMG_1387.jpeg

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Oxyopomyrmex kraliçenizin fotoğrafını atabilir misiniz?
(Dmden de olur)

omeraraskartal

Larva
Üye
Yine bir 15 gün olmuş zaman hızlı geçiyor. Foruma bayadır girmiyordum yeni gelişmeler olmuş paylaşayım dedim.

Lasius'ların bütün pupaları çıktı 3-4 tane larvası ve yeni yumurtaları var. Beslemeyi 3-4 günde bir protein 4-5 günde bir şekerli su şeklinde yapıyorum.

Başlıksız255_20240730184523.png

Bir arkadaşın yönlendirmesi üzerine Oxyopomyrmex sandığım ancak büyük olasılıkla Tetramorium olan kolonimiz son gaz devam ediyor. Tüpleri çok küflenmişti transfer ettim artık uzun süre daha etmem. Yakında outworld bağlamayı düşünüyorum her beslemek için açtığımda kaçıyor illa uğraşıp duruyorum.

IMG_1691.jpeg

IMG_1695.jpeg

Asıl güzel haber olan Crematogaster Lorteti'nin ilk işçileri çıkmış. Neredeyse 2 ay önce bulduğum Pheidole'nin hala yumurtası varken bunu görmek iyi oldu. Kraliçe çok korkusuz attığım un kurduna tek saldırıyor. Şuanda 6 işçileri var ben izlerken bir tane işçi daha hayata gözlerini açtı.

IMG_1663.jpeg

IMG_1679.jpeg

İki adet Pheidole ve bir adet Nylanderia kraliçemizin hala yumurtaları var. Nylanderia bir kanadını dökmüş tek kanatla devam ediyor. Artık Cremalar çıktığı için diğerlerini açmam merakımı onlarla gideririm favorilerim onlar 😁.