Merhabalar, bu günlükte herhangi bir aksilik yaşanmazsa 5 temel karıncanın günlüğünü sizlerle paylaşacağım, ismide buradan geliyor.
Öncelikle karıncalarımızı tanıyarak başlayalım;
Cinsi: Lasius sp.
Bulunma Tarihi: 16/05/24
İşçiler bir kaç gündür pupa evresindeler umarım yakında işçilerini görebiliriz.
Cinsi: Liometopum sp.
Bulunma Tarihi: 15/05/24
Türkiye'de sadece Liometopum microcephalum türü var sanırım emin olmadığım için belirtmedim. Bu kraliçede pek bir gelişme göremedim sadece birkaç yumurtası var. Kontrol etme sıklığımı baya bir azaltmayı planlıyorum. Belki tek başına bir yere koyabilirim 1 aylığına?
Cinsi: Tetramorium sp.
Bulunma Tarihi: ?
↳(Mayıs ayında günü kesin bilmiyorum 🤷♂️.)
Bunların test tüpünde biraz küf var görüldüğü gibi ancak işçiler yakında geliyor transferini yapacağım. İnşallah uzun ömürlü bir koloni olur.
↳(Aynı şekilde Mayıs ayında bulundu.)
Gelişimi diğerine göre daha yavaş şuanlık pek bir şey diyemiyorum sıradan bir Tetramorium. Böyle dedik diye birden fırlar mı bilemiyorum 🤐.
Cinsi: Pheidole sp.
Bulunma Tarihi: 01/06/24
Bu utangaç kraliçemizinde çok sayıda yumurtası var şuan favorim bu 😄. İnşallah o meşhur majorlarını bir gün görebiliriz.
Şimdilik bu kadar yakında işçiler çıktığında güncelleme eklerim herkese iyi günler...
Öncelikle karıncalarımızı tanıyarak başlayalım;
Cinsi: Lasius sp.
Bulunma Tarihi: 16/05/24
İşçiler bir kaç gündür pupa evresindeler umarım yakında işçilerini görebiliriz.
Cinsi: Liometopum sp.
Bulunma Tarihi: 15/05/24
Türkiye'de sadece Liometopum microcephalum türü var sanırım emin olmadığım için belirtmedim. Bu kraliçede pek bir gelişme göremedim sadece birkaç yumurtası var. Kontrol etme sıklığımı baya bir azaltmayı planlıyorum. Belki tek başına bir yere koyabilirim 1 aylığına?
↳(Mayıs ayında günü kesin bilmiyorum 🤷♂️.)
Bunların test tüpünde biraz küf var görüldüğü gibi ancak işçiler yakında geliyor transferini yapacağım. İnşallah uzun ömürlü bir koloni olur.
↳(Aynı şekilde Mayıs ayında bulundu.)
Gelişimi diğerine göre daha yavaş şuanlık pek bir şey diyemiyorum sıradan bir Tetramorium. Böyle dedik diye birden fırlar mı bilemiyorum 🤐.
Cinsi: Pheidole sp.
Bulunma Tarihi: 01/06/24
Bu utangaç kraliçemizinde çok sayıda yumurtası var şuan favorim bu 😄. İnşallah o meşhur majorlarını bir gün görebiliriz.
Şimdilik bu kadar yakında işçiler çıktığında güncelleme eklerim herkese iyi günler...