Pengasus Köpek Balığım Hakkında Sorular

Koraykbl

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba! Bir adet pengasus köpek balığı aldım ama aklımda birkaç soru var. Şu an küçük olduğu için akvaryumunu büyütmedim fakat ileride boyu 20 cm'i bulursa ne kadar büyük bir akvaryum gerekir? Bir de ileride canlı yem yeme gibi bir durum var mı, yoksa normal yemlerle idare eder mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

pallidulaaa

Yumurta
Üye
Boyunun 3-5 katı büyüklük ideal. Tabii birkaç bin lirayı bulabilir. En mantıklısı kendin tamperli akvaryum yapmak.

Ecakar

Nanitik
Yardımsever
Üye
Boyunun 3-5 katı büyüklük ideal. Tabi birkaç bin i bulabilir. En mantıklısı kendin tamperli akvaryum yapmak.
Bin litre diyorsunuz, öyle bir akvaryumu yapmak riskli olmaz mı? Pahalı olur diğer türlü biliyorum ama o boyutta riske atılmamalı gibi.

Koraykbl

Yumurta
Üye
Bin litre diyorsunuz, öyle bir akvaryumu yapmak riskli olmaz mı? Pahalı olur diğer türlü biliyorum ama o boyutta riske atılmamalı gibi.
Para konusunda bir kaç bin demiş sanırım? Bende zaten onu yapamam ama ilerde 100 litrelik kurabilirim. Yemek konusunda canlı yem vermeli miyim, 10cmden sonra falan?

pallidulaaa

Yumurta
Üye
Tamperli yaparsan güzel birşey, hiçbir şey olmaz. Canlıyemi istediğin zaman verebilirsin. Zaten doğalarında canlı yem ile besleniyorlar, Lepistes, japon balığı, karides vb. Uygundur.